Tenis
SPORTOVI
Tenis
Veliki obračun

Nadal i Đoković u reprizi lanjskog finala u Monte Carlu

U finalu prvog zemljanog ATP Masters 1000 turnira u Monte Carlu igrat će Rafael Nadal i Novak Đoković.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi je finale izborio osmerostruki uzastopni pobjednik Monte Carla Nadal, koji je nakon 96 minuta igre riješio Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu rezultatom 6:3, 7:6(3). Sve je trebalo biti gotovo i za 60 minuta, ali je Španjolac prosuo vodstvo 6:3, 5:1 uz servis! Kod 5-2 i servisa Tsonge imao je tri vezane meč-lopte, ali ni to nije iskoristio. Nadahnut publikom i spašavanjem meč-lopti Tsonga i po drugi put zaredom oduzima početni udarac Nadalu, te kod rezultata 5-6 spašava još jednu meč-loptu i odvodi set u tie-break.

Imao je Tsonga svojih prilika i u tie-breaku, ali je Nadal s dva sjajna poena u potpunosti ubio borbeni duh Francuza.

Nadala čeka Đoković, kojem su trebale svega 52 minute da riješi senzaciju turnira Fabija Fogninija sa 6:2, 6:1. Talijan nije imao odgovor na raspoloženog Đokovića, kojem je stopalo, čini se, svakim mečom sve bolje i bolje.

Nedjeljni finale bit će 34. međusobni dvoboj Đokovića i Nadala, 15. na zemljanoj podlozi. Nadal trenutno na svom kontu ima 19 pobjeda, od čega čak 12 na zemlji!

 

ATP Monte Carlo, polufinale:

Đoković (1) – Fognini 6:2, 6:1

Nadal (3) – Tsonga (6) 6:3, 7:6(3)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider