Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kakav meč...

Nadal dobio triler: Đoković imao dobiven meč pa se raspao!

Fantastičan meč u polufinalu Roland Garrosa pripao je Rafaelu Nadalu.

Sedmerostruki pobjednik ovog Grand Slama nadvisio je trenutno prvog igrača svijeta s 3:2 u setovima. Bilo je 6:4, 3:6, 6:1, 6:7, 9:7.

U meču koji je trajao gotovo pet sati Nadal je imao više živaca, a Đoković se neobjašnjivo raspao nakon što je u petom setu imao break (vodio je 4:2).

Suparnici se mijenjaju, ali Nadalu nitko ništa ne može na zemlji Roland Garrosa. Nekada, prije sada već dosta godina, najviše mu se približio Roger Federer.  Nadal će u nedjelju loviti nevjerojatnu osmu titulu u Roland Garrosu, a suparnik će mu biti ili sunarodnjak David Ferrer ili Francuz Jo-Wilfried Tsonga. Ovog petka je dobio 20. put u karijeri Đokovića (15 puta je izgubio).

U prvom setu je jedini do breaka došao Nadal, kod 3:3, te je nakon startne agresivne igre Đokovića, primirio suparnika i dominirao set i pol. U drugoj je, pak, dionici Nadal slomio prvog igrača svijeta na servisu kod 2:2, ali od tog trenutka, pa do kraja seta, Đoković je nanizao četiri gema.

Tako dobiveni drugi set mogao je najaviti nastavak dominacije Đokovića u trećem setu, ali takvo što ne da je izostalo, već je srpski tenisač bio potpuno podređen. Istina, treba naglasiti da je Nadal do prvog breaka, kod 1:0, došao uz pomoć suca koji je dobru Đokovićevu loptiicu dosudio kao out. No, i bez toga očigledno bi Đoković samo pratio sjajnu igru Nadala u tom setu koji je završen sa 6:1 za Španjolca.

U četvrtom se setu možda razvila i najveća borba ovog polufinala. Nadal je bio, činilo se, stalno jedan mali korak ispred, ali tavo što nije uspio materijalizirati u konačnu pobjedu. Break je Nadal radio kod 3:3 i kod 5:5, ali se oba puta Đoković vraćao. Posebno treba naglasiti situaciju kod 6:5 kada je Nadal servirao bio samo dva poena udaljen od pobjede i plasmana u finale (30:15)!

Nakon što je Nadal ostao kratak u tom servis-gemu, u tie-breaku je nastavio gledati kako se Đoković budi. Dobio je prvi igrač svijeta tie-break (7:3), a potom odmah na startu petoga došao do breaka i prvi put u polufiinalu poveo.

No, vrlo brzo se Nadal oporavio i počeo je odmah stiskati Đokovića u svakom njegovom servis gemu. Naposljetku, break je Nadal vratio za 4:4, a do konačne je pobjede došao oduzevši suparniku servis bez izgubljenog poena kod 8:7. Dva posljednja poena je Đoković forhendima izbacio debelo u out.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider