Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bjeloruskinja brani naslov

Na Li šokirala Šarapovu, Azarenka zaustavila američku senzaciju!

Braniteljica naslova, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, i Kineskinja Na Li borit će se za naslov na Australian Openu, prvom Grand Slam turniru godine…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Li je za sat i 33 minute u polufinalu deklasirala drugu nositeljicu Mariju Šarapovu sa 6-2, 6-2. Ruskinja je u prvih pet mečeva izgubila samo devet gemova i nakon ispadanja Serene Williams mnogi su je vidjeli prvom favoritkinjom za naslov. No, tako nije mislila uskoro 31-godišnja Kineskinja koja je sjajno napadala servis suparnice i snažnim je udarcima s osnovne crte učinila potpuno nemoćnom. Iskoristila je pet od deset prilika za break u cijelom meču, za razliku od Šarapove koja je tek jednom uspjela oduzeti servis suparnici. Bio je ovo 13. međusobni meč ovih tenisačica i peta pobjeda za Na Li, s time da je Šarapova dobila sva tri lanjska dvoboja.

"Svatko može biti nervozan u finalu. No, moram uživati u tenisu. Nema ništa bolje od toga. Radujem se finalu", rekla je Na Li koja je 2011. izgubila u završnom meču Australian Opena od Kim Clijsters, ali je kasnije te godine osvojila Roland Garros, svoj jedini Grand Slam naslov u karijeri.

"Li je odigrala stvarno sjajan meč, bila je puno agresivnija od mene i diktirala je tempo igre. Ne vidim razlog zašto ne bi mogla pobijediti u finalu", istaknula je Šarapova.

U drugom je polufinalu braniteljica naslova i prva igračica svijeta Viktorija Azarenka nadigrala najveću senzaciju turnira, Amerikanku Sloane Stephens, sa 6-1, 6-4. Meč je trajao sat i 41 minutu, a 19-godišnja Stephens se još jednom pokazala tvrdim orahom, posebno u drugom setu u kojem je triput oduzimala servis suparnici. No, to joj ipak nije bilo dovoljno da, nakon izbacivanja Serene Williams u četvrtfinalu, napravi novo iznenađenje. Azarenka je ispustila pet meč-lopti pri vodstvu 5-3 u drugom setu, ali je iskoristila šestu u sljedećem gemu na servis suparnice za treći Grand Slam finale karijere nakon lanjskog Australian Opena i US Opena (poraz od Serene). Uoči posljednjeg gema Bjeloruskinja je zatražila pomoć liječnika u svlačionici, a objašnjenje je bilo prilično dramatično.

"Nisam mogla disati. Osjećala sam bolove u prsima. Mislila sam da će me pogoditi srčani udar", rekla je Azarenka koju je očito slomila velika vrućina u Melbourneu, ali ne dovoljno da izgubi meč.

Spomenimo još da su Azarenka i Na Li dosad odigrale devet međusobnih mečeva, a Bjeloruskinja vodi s 5-4. Pritom je slavila u četiri posljednja ogleda.

U konkurenciji muških parova finale su izborili prvi nositelji, Amerikanci Bob i Mike Bryan, te nepostavljeni Nizozemci Robin Haase i Igor Sijsling. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider