Tenis
SPORTOVI
Tenis
26. turnir u karijeri

Murray u šokantnom finalu uzeo Miami: Centimetri oteli pobjedu Ferreru!

Španjolac je u trećem setu imao 6:5 i meč-loptu na servis Škota, ali je u krivom trenutku zatražio hawk-eye i onda se - raspao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Imao je Ferrer na pladnju Murrayja, imao je kod 6:5 u trećem setu meč-loptu, ali je pozivajući hawk-eye pogriješio i potom se raspao. Osvojio je Murray 26. ATP turnir u karijeri i nakon Brisbanea drugi ove godine, a na ta dva ovogodišnja slavlja je ostao i Ferrer.

Ferrer je meč otvorio s 5:0 i nije se bitno zabrinuo makar je Murray došao do 5:2. U drugom je, pak, setu dominacija otišla na drugu stranu, iako je treći igrač svijeta mogao bespotrebno zakomplicirati situaciju. Imao je kod 4:2 dvije vezane break-lopte, ali se španjolski tenisač izvukao iz tih problema, a potom je vratio i break za 4:4. Ipak, Murray je dobio iduća dva gema za 6:4 i tako osigurao treći set ovog sjajnog finala.

U trećem setu je, nevjerojatno, u prvih šest gemova viđeno šest oduzimanja servisa suparnika. I nije toliko stvar da su oba tenisača slabo servirala, već su igrači na reternu odmah preuzimali inicijativu i time stalno pritiskali suparnika. Kod 4:4 je Murray napravio novi break i došao u priliku servisom okončati finalni ogled, ali drama je tada tek krenula. Ferrer je vratio izgubljeno, potom dobio svoj servis za 6:5, a kod tog rezultata je 40:15 Murrayja pretvorio u svoju prednost i meč-loptu.

Prekinuo je Ferrer poen kod meč-lopte vjerojatno nadajući se da je jedna Murrayjeva lopta bila preduga, ali je hawk-eye pokazao da je loptica dirala liniju dovoljno da Murray spasio meč-loptu.

Britanac je naknadno i dobio gem za 6:6, a tie-break je otvorio s četiri poena (4:0), nakon čega više nije bilo prostora za novi preokret u odličnom finalu. Recimo da se kod 5:1 u tie-breaku Ferrer doslovno srušio na pod od grčeva, a nakon meča su obojica jedva hodali i stajali primajući pehare.

Murray je osvojio tek četiri poena više i ovom dramatičnom finalu (106:102), a Ferrer je čak imao i više break-gemova od suparnika (8:7).

Murray, kojem je ovo bila 19. pobjeda u 21. ovosezonskom meču, od ponedjeljka će biti drugi tenisač na svijetu. Vratio se na najbolji renking karijere prvi put nakon kolovoza 2009. godine. Ferrer se pak vraća na četvrtu poziciju najboljih svjetskih tenisača.

 

ATP Miami, finale:

Murray (2) - Ferrer (3) 2:6, 6:4, 7:6(1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider