Tenis
SPORTOVI
Tenis
Drugi na ATP-ovoj ljestvici!

Murray se plasirao u finale Miamija: Prestigao Federera!

Škot Andy Murray pobijedio je Francuza Richarda Gasqueta 6-7(3), 6-1, 6-2 u drugom polufinalnom dvoboju tenisača na ATP turniru Masters 1000 kategorije u Miamiju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Došao je Britanac ovom pobjedom do svog trećega ovosezonskog finala na Touru i do 18. pobjede u 20. ovogodišnjem meču. Konačno, došao je njome i do drugog mjesta ATP-ova renkinga, na kojem će u ponedjeljak zamijeniti Rogera Federera. Bit će to izjednačenje njegova najboljeg renkinga iz kolovoza 2009. godine.

U potpunosti je Britanac diktirao ritam meča. Zabio je 35 winnera te napravio 26 neprisiljenih pogrešaka. Griješio je više, očito je po rezultatu, tijekom prvog seta, u kojem je servirao za pobjedu pri 5-4 vodstvu, a daleko manje u nastavku meča; u posljednjim je dvama setovima Francuzu osvojio pet gemova na njegovu servisu.

Bila je to Murrayju peta pobjeda u osmom meču protiv Francuza.

Obranio je time lanjski uspjeh u Key Biscayneu, kada je u finalu izgubio od Novaka Đokovića. Jednom je i slavio na Crandon Parku, 2009. godine, također u finalu protiv Đokovića.

Suparnik u nedjeljnome finalnom meču bit će mu Španjolac David Ferrer, koji je u ranijem terminu nadigrao Nijemca Tommyja Haasa u trima setovima. (TS) 

ATP Miami, polufinale:

Murray (2) – Gasquet (8) 6-7(3), 6-1, 6-2

Ferrer (3) - Haas (15) 4-6, 6-2, 6-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider