Tenis
SPORTOVI
Tenis
Solidan otpor Marina

Murray prejak za Čilića: Škot je ipak na višoj razini

Hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u četvrtfinalu ATP turnira iz serije Masters 1000, koji se proteklih 10 dana igra u američkom gradu Miamiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Koliko god čudno zvučalo, Čilić je odigrao jako dobar meč protiv Škota Andyja Murrayja, ali je svejedno izgubio s 4:6, 3:6, te pritom izgubio svojih čak šest početnih udaraca!

Međugorac, koji je igrao u svom prvom četvrtfinalu u Miamiju, je sjajno otvorio meč protiv trećeg tenisača današnjice, te je u dva navrata imao break prednosti u samom početku susreta. Nažalost, igra na svom početnom udarcu bila je rak-rana našeg igrača u ovom susretu, pa je unatoč dvama oduzetim servisima, u tri navrata izgubio svoj u prvoj dionici!

Murray je kod 4:4 po treći put u setu oduzeo početni udarac našem igraču, čime si je omogućio servis za set, te ga iskoristio.

Nastavak susreta je bolje otvorio škotski tenisač, koji je odmah oduzeo servis našem igraču, te sretno i spretno držao svoj početni udarac. Naime, kod vodstva Murrayja 2:1 Čilić je imao četiri break-lopte, ali se Škot od svega obranio i poveo s 3:1.

Breakom za 5:2 Murray si je omogućio da svojim servisom zaključi meč, no to mu nije pošlo za reketom s obzirom da je naš tenisač napravio break, te dobio priliku smanjiti na 4:5. No, Murray je sjajnom defanzivnom igrom još jednom oduzeo servis Čiliću, te šestim breakom iz 18 pokušaja izborio polufinale.

Recimo i da je to bila osma pobjeda Škota u devetom meču protiv našeg tenisača.

Protivnik Murrayju bit će poznat tek nakon što svoj meč odigraju Čeh Tomaš Berdych i Francuz Richard Gasquet.

 

ATP Miami, četvrtfinale:

Murray (2) - Čilić (9) 6:4, 6:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider