Tenis
SPORTOVI
Tenis
Preokrenuo 0-2 u setovima

Murray opasno visio protiv Verdasca: Britanski san i dalje traje!

Britanac Andy Murray kompletirao je postavu polufinalista u ovogodišnjem izdanju Wimbledona. U četvrtfinalu je drugi nositelj preokrenuo zaostatak od 0-2 u setovima protiv Španjolca Fernanda Verdasca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na kraju je Murray slavio sa 4-6, 3-6, 6-1, 6-4, 7-5 nakon tri sata i 26 minuta igre i izborio svoj peti uzastopni vimbldonski polufinale u kojem će snage odmjeriti protiv Poljaka Jerzyja Janowicza.

Verdasco može žaliti za propuštenim prilikama iz četvrtog seta. Tada je imao četiri break-lopte u prvom i trećem servis-gemu svog protivnika, ali nije ih iskoristio i Murray je do odlučujućeg breaka stigao u sedmom gemu. U petom, odlučujućem setu, miljenik domaće publike je oduzeo Verdascu servis u 11. gemu i nakon toga bez izgubljenog poena odservirao za meč.

Bila je ovo za Murrayja sedma pobjeda u karijeri nakon zaostatka 0-2 u setovima, a druga takva u Wimbledonu, nakon pobjede nad Richardom Gasquetom u osmini finala 2008. godine.

Kažimo na kraju i da je podršku s tribima Murray imao i u legendarnom, sada već bivšem menadžeru Manchester Uniteda Sir Alexu Fergusonu. (TS)

Wimbledon, četvrtfinale, tenisači:

Murray (2) - Verdasco 4-6, 3-6, 6-1, 6-4, 7-5

Janowicz (24) - Kubot 7-5, 6-4, 6-4

Đoković (1) - Berdych (7) 7-6(5), 6-4, 6-3

Del Potro (8) - Ferrer (4) 6-2, 6-4, 7-6(5)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider