Tenis
SPORTOVI
Tenis
Neprofesionalno ponašanje

Murray kritizirao Čilića i Troickog: Morate to prihvatiti!

Aktualni pobjednik Wimbledona Andy Murray kritizirao je hrvatskog tenisača Marina Čilića i Srbina Viktora Troickog, istaknuvši kako je njihovo neprofesionalno ponašanje dovelo do dopinških afera…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, Čilić je testiran tijekom ATP turnira u Münchenu, a u njegovom je uzorku pronađena zabranjena supstanca niketamid.

>> ITF se neće ispričati Marinu Čiliću

>> Oštra reakcija Đokovića: Tko će odgovarati što je Čilić izgubio pet mjeseci života?

Iako je nezavisni sud Međunarodne teniske federacije (ITF) ustvrdio je kako je Čilić zabranjenu tvar unio u tijelo nenamjerno, kao posljedicu uzimanja tablete glukoze kupljene u ljekarni, naš je tenisač najprije suspendiran na devet mjeseci, a naknadno mu je kazna smanjena na četiri mjeseca.

Osim toga, prema Čilićevoj tvrdnji, njegov farmakološki nalaz uopće nije bio pozitivan na sporni niketamid, već na njegov marker, koji nije zabranjena supstanca.

Troicki je, pak, najprije suspendiran na 18, pa naknadno na 12 mjeseci jer je na turniru u Monte Carlu dao uzorak urina, ali ne i krvi. Srbin tvrdi da mu je službenica doping-kontrole rekla da može dati uzorak i sljedeći dan, ali ona je to kasnije demantirala.

Murray je u petak ustvrdio kako su se oba tenisača ponijela neprofesionalno, te kako igrači moraju znati pravila i posljedice svojih postupaka.

 

„Osobno nikad ne bih otišao u ljekarnu i uzeo nešto s police. To je jednostavno neprofesionalno“, rekao je Britanac za BBC.

„Prije deset ili 15 godina, kad ljudi nisu mislili da u sportu ima dopinga, igrači su možda mislili da mogu kupovati stvari s polica u ljekarnama. Gledajte, to ne možemo raditi, morate to prihvatiti“, dodao je Murray. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider