Tenis
SPORTOVI
Tenis
Serena sredila Kirileno

Murray izgleda moćno: Pomeo Simona, na redu novi Francuz!

Treći tenisač svijeta Andy Murray projurio je pored Francuza Gillesa Simona u četvrtfinale Australian Opena. Škot je slavio sa 6-3, 6-1, 6-3…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Simon je pobijedio samo u prvom meču koji je igrao protiv Murrayja, 2007. godine. Nakon toga je uslijedila pobjednička serija britanskog tenisača koja još uvijek traje. Ovo mu je bila deseta pobjeda u nizu, a Simon je u tih deset dvoboja uspio uhvatiti samo dva seta.

Ništa se bolje nije proveo 16. tenisač svijeta ni u ponedjeljak u Melbourneu. Bio je potpuno nemoćan protiv Murrayja kojeg u četvrtfinalu čeka još jedan Francuz - Jeremy Chardy - od kojeg je izgubio lani u Cincinnatiju. Chardy je u posljednja dva kola izbacio Juana Martina del Potra i Andreasa Seppija, ali će Murray, koji još nije ispustio set na ovogodišnjem turniru, biti puno teži izazov. Pobijedi li Francuza, aktualni pobjednik US Opena će se četvrti put zaredom plasirati barem u polufinale na prvom Grand Slam turniru sezone.

Serena Williams je u ženskom dijelu turnira nastavila ''mljeti'' suparnice. U četvrtfinalu je Amerikanka pobijedila 13. nositeljicu, Ruskinju Mariju Kirilenko, sa 6-2, 6-0 za samo 57 minuta igre. U četiri meča na ovogodišnjem turniru treća je svjetska tenisačica izgubila samo osam gemova, a ne bi trebala imati težak posao ni u četvrtfinalu u kojem je čeka 19-godišnja sunarodnjakinja Sloane Stephens koja je prvi put među najboljih osam na jednom Grand Slamu. (TS)

Australian Open, osmina finala:

Tenisači

Chardy - Seppi (21) 5-7, 6-3, 6-2, 6-2

Murray (3) - Simon (14) 6-3, 6-1, 6-3

Tsonga (7) - Gasquet (9) 6-4, 3-6, 6-3, 6-2

Tenisačice

Azarenka (1) - Vesnina 6-1, 6-1

Kuznjecova - Wozniacki (10) 6-2, 2-6, 7-5

Stephens (29) - Jovanovski 6-1, 3-6, 7-5
S. Williams (3) - Kirilenko (14) 6-2, 6-0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider