Tenis
SPORTOVI
Tenis
V. Britanija povela

Murray i Fleming prejaki za Dodiga i Pavića: 'Andy će pobijediti Ivana'

Hrvatska je izgubila dvoboj parova od Velike Britanije sa 3:1 u setovima u kvalifikacijama za ulazak u Svjetsku skupinu Davis Cupa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija poražena je u igri parova od Velike Britanije, te će sa zaostatkom 2-1 krenuti u posljednji dan dvoboja u Umagu, koji odlučuje o ostanku u Svjetskoj skupini.

Ivan Dodig i Mate Pavić nisu uspjeli u potpunosti parirati Andyju Murrayju i Colinu Flemingu, britanskom paru koji je jednostavno danas (subota) bio bolji. Murray i Fleming su nakon dva sata i 41 minute igre slavili sa 6-3, 6-2, 6-7(6), 6-1, čime su Velikoj Britaniji donijeli drugi bod.

Britanci su lakoćom dolazili do break prilika, a potom i breakova, u prva dva seta, a potom su u dva navrata imali break viška i u trećem setu. Međutim, Pavić i Dodig se se oba puta vratili, odveli set u tie-break, spasili pritom jednu meč-loptu, te osvojenim setom ostavili nadu u veliki preokret.

Nada je ugašena nakon 15-ak minuta igre u četvrtom setu, u kojem su Dodig i Pavić uzeli svega jedan gem. Ukupno gledajući Murray i Fleming su čak sedam puta oduzimali početni udarac našem paru, dok su Dodig i Pavić svega dva puta, iz tri pokušaja, uspjeli breaknuti britanski dvojac.

U nedjelju će tako Andy Murray, s početkom u 11 sati, imati priliku osigurati Velikoj Britaniji ostanak u Svjetskoj skupini u meču protiv prvog hrvatskog reketa - Ivana Dodiga. Podsjetimo, Marina Čilića i dalje nema zbog navodnog dopinškog slučaja.

"Ovaj rezultat u paru sigurno puno mijenja. Bit će teško okrenuti zaostatak 1-2, ali nije još gotovo", rekao je hrvatski izbornik Željko Krajan.

"Meč parova je bio izvrstan, kvaliteta igre visoka. Murray je bio izvanredan, mi nismo igrali loše i šteta što je četvrti set onako krenuo", rekao je Krajan.

Britanski igrači i izbornik Leon Smith sjali su od zadovoljstva nakon pobjede.

"Bod u paru je u Davis Cupu je vrlo važan, zato smo tako i gradili momčad i zato sad vodimo. Ivan Dodig je vrlo dobar igrač, ali sam prilično uvjeren da će Andy u nedjelju pobijediti", rekao je Smith.

Nadovezao se Murray: "Ni u jednom trenutku nisam mislio da možemo izgubiti, no znali smo da moramo biti oprezni. Kad su s druge strane finalist Wimbledona i polufinalist US Opena (Dodig, op.) i mladi igrač koji je vrlo dobar u paru, opuštanja ne smije biti."

Mati Paviću je ovo bio prvi nastup u Davis Cupu uopće (bio je u sastavu protiv Italije ove godine ali nije igrao), a nastup je ovako prokomentirao:

"Na početku sam malo osjećao tremu, nije baš da svaki dan imam priliku igrati protiv Murraya. Kasnije je bilo bolje i mislim da smo odigrali dobar meč. Vidjelo se da su kvalitetan par s više iskustva od nas. To je presudilo."

Ivan Dodig će u nedjelju biti na teškoj zadaći: mora izjednačiti na 2-2 da bi Hrvatska zadržala izglede.

"Moram još više podići razinu svoje igre. Zna se što je Murray u tenisu, na meni je da dam sve od sebe", rekao je Dodig.
(TS) 

Davis Cup, kvalifikacije za Svjetsku skupinu:

Hrvatska – Velika Britanija 1-2

Dodig/Pavić – Murray/Fleming 3-6, 2-6, 7-6(6), 1-6

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider