Tenis
SPORTOVI
Tenis
finale u subotu

Williams po 17. put zaredom sredila Šarapovu: Čeka senzacija Muguruza

Garbine Muguruza (21) i Serena Williams (33) igrat će u finalu trećeg ovosezonskog Grand Slam turnira - Wimbledona...

Španjolka Muguruza je do svog prvog Grand Slam finala stigla nakon 6-2, 3-6, 6-3 pobjede nad Poljakinjom Agnieszkom Radwanskom, finalisticom u All England Clubu iz 2012. godine.

Muguruza je postala prva Španjolka koja je izborila nastup u vimbldonskom finalu još od 1996. godine i Arantxe Sanchez Vicario. Muguruza, 20. igračica svijeta, je na svom putu do finala izbacila čak četiri igračice bolje rangirane od sebe, a to su redom bile Angelique Kerber (10.), Caroline Wozniacki (5.), Timea Bacsinszky (15.) i na posljetku Radwanska (13.).

U drugom polufinalu peterostruka vimbldonska pobjednica Serena Williams uvjerljivo je sa 6-2, 6-4 bila bolja od pobjednice najvećeg svjetskog turnira iz 2004. Ruskinje Marije Šarapove. Bio je ovo 20. međusobni ogled Williams i Šarapove i 18. pobjeda Amerikanke, od toga 17. zaredom, a druga ove godine, nakon slavlja u finalu Australian Opena.

Pobjedom protiv Šarapove Williams je stigla nadomak toga da po drugi put u karijeri u svom vlasništvu istovremeno ima naslove na sva četiri Grand Slam turnira, najbolja je bila na US Openu prošle godine, te na ovogodišnjim izdanjima Australian Opena i Roland Garrosa. Williams je već jednom u karijeri istovremeno držala naslove na sva četiri najveća turnira, nakon što je osvojila Roland Garros, Wimbledon i US Open 2002., te Australian Open 2003.

Ukupno je Williams dosada osvojila 20 Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji, te se nalazi na trećem mjestu svih vremena. Više naslova od nje imaju samo Australka Margaret Court (24) i Njemica Steffi Graf (22).

U posljednje tri godine Williams i Muguruza su odigrale tri međusobna dvoboja. Dva je dobila Amerikanka, oba na tvrdoj podlozi, dok je lani u Roland Garrosu sa 6:2, 6:2 slavila Španjolka. 

"Jednom me već pobijedila. Nakon toga sam dobila želju postati bolja", rekla je Serena odmah nakon ulaska u finale.


Wimbledon, polufinala tenisačica:

Serena Williams (SAD/1) - Marija Šarapova (Rus/4) 6-2, 6-4

Garbine Muguruza (Špa/20) - Agnieszka Radwanska (Polj/13) 6-2, 3-6, 6-3

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider