Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sve je više štovatelja

Može li Nadal dostići Federera? 'Sve mu je bliže'

Španjolski tenisač Rafael Nadal sjajnim je nastupom okrunio dva uspješna tjedna u New Yorku novim Grand Slam naslovom. U finalnom je meču svladao prvog tenisača na svijetu, Novaka Đokovića, sa 6-2, 3-6, 6-4, 6-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Time je Nadal osvojio 13. Grand Slam naslov u karijeri, te je drugi put, nakon 2010. godine, trijumfirao u New Yorku.

I ranije se postavljalo pitanje tko je najbolji tenisač u povijesti i najčešći je odgovor bio Roger Federer. Neki preferiraju Petea Samprasa, ali kako vrijeme ide, sve je više onih koji odgovaraju i - Rafael Nadal.

''Ako me pitate, opet ću reći da je Roger Federer najbolji svih vremena. No, sada mu je Rafa sve bliže'', rekao je Toni Nadal, stric i trener drugog igrača na svijet u ovom trenutku.

''Pitanje je što su parametri. Ako su Grand Slam naslovi, onda je, naravno, Federer bolji jer ih ima 17, a Nadal 13. No, u Nadalovim godinama Roger nije imao toliki broj naslova. No, Nadal ima olimpijsko zlato, Roger nema. Rafa ima osvojena četiri Davis Cupa, Federer nema niti jedan. Isto tako, Rafa je mnogo bolji u međusobnim mečevima, ima i 26 osvojenih turnira Masters 1000. Ne znam, mislim da je Rafa stvarno sve bliže'', rekao je Toni Nadal. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider