Tenis
SPORTOVI
Tenis
nevjerojatno

Mirjana Lučić nakon 17 godina opet u reprezentaciji?

Hrvatska Fed Cup izbornica Iva Majoli prijavila je reprezentaciju za nastup na turniru Prve skupine Euro-afričke zone Fed Cupa, koji će se igrati od 4. do 7. veljače u Budimpešti, a na popisu su Mirjana Lučić-Baroni, Donna Vekić, Ana Konjuh i Darija Jurak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatsku Fed Cup reprezentaciju od 4. do 7. veljače u Budimpešti očekuje nastup na turniru Prve skupine Euro-afričke zone, s kojeg će dvije najbolje reprezentacije ući u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II. Izbornica Iva Majoli za ovu je akciju poslala pozive Mirjani Lučić-Baroni, Donni Vekić, Ani Konjuh i Dariji Jurak, a u statusu rezervi su Petra Martić i Ana Vrljić.

Odazove li se ovom pozivu, bio bi to prvi nastup Mirjane Lučić-Baroni za hrvatsku reprezentaciju nakon 1998. godine, kad je s dvije pojedinačne pobjede sudjelovala u trijumfu Hrvatske nad Japanom (4-1), u dvoboju odigranom u Dubrovniku. Druga dva boda tada je donijela današnja hrvatska Fed Cup izbornica Iva Majoli.

Osim Hrvatske, u Mađarskoj će još igrati reprezentacije Austrije, Belgije, Bjelorusije, Bugarske, Gruzije, Izraela, Latvije, Lihtenštajna, Mađarske, Portugala, Srbije, Turske, Ukrajine i Velike Britanije. Tih 15 reprezentacija naknadno će ždrijebom biti razdijeljeno u četiri skupine, a samo pobjednici skupina će se plasirati u odlučujuću rundu. Pobjednici polufinalnih dvoboja izborit će mjesto u travanjskim kvalifikacijama za Svjetsku skupinu II Fed Cupa, u kojoj je Hrvatska posljednji put igrala 2008. godine.

Nastavi čitati