Tenis
SPORTOVI
Tenis
odličan početak

Mirjana Lučić-Baroni u 2. kolu Brisbanea

Hrvatska tenisačica 32-godišnja Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Brisbaneu nakon što je u ponedjeljak pobijedila deset godina mlađu Amerikanku Christinu Mchale sa uvjerljivih 6-3, 6-0 za samo sat i 10 minuta igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mirjana Lučić-Baroni je lako dolazila do "break" prilika i pet puta je oduzimala servis protivnici, a impresivna je bila u realizaciji prvog servisa, osvojivši 21 od mogućih 25 poena. Bio je to njihov peti međusobni dvoboj, a Mchale vodi sa 3-2.

U sljedećem kolu Mirjana Lučić-Baroni igrat će protiv sedme nositeljice Španjolke Carle Suarez Navarro, inače 17. igračice na svijetu. Dosad su igrale samo jednom, 2013. u Wimbledonu, i tada je slavila španjolska tenisačica.

Mirjana Lučić-Baroni je prije tri pol mjeseca osvojila WTA turnir u Quebecu i time je postala rekorderka kada je u pitanju razmak između dva osvojena turnira. Bio joj je to treći turnirski naslov u karijeri, ali prvi nakon čak 16 godina i četiri mjeseca, i njezina drugog trijumfa u Bolu na Braču. Dotad je rekorderka bila Japanka Kimiko Date-Krumm koja je između naslova imala stanku od 13 godina.

Osim Mirjane Lučić-Baroni, dan ranije plasman u drugo kolo WTA turnira u Brisbaneu izborila je Ajla Tomljanović, koja je pobijedila šestu nositeljicu Srpkinju Jelenu Janković sa 7-6 (6), 6-0. Tomljanović će u drugom kolu igrati protiv Ukrajinke Jeline Svitoline, 28. tenisačice svijeta. Bit će to njihov drugi međusobni dvoboj, a u prvome, 2013. u Indian Wellsu, slavila je Svitolina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider