Tenis
SPORTOVI
Tenis
Tenisači za hrvatske mučenike

Meč Čilić - Ančić za humanitarne svrhe

Najbolji hrvatski tenisači Marin Čilić i Mario Ančić odigrat će humanitarni susret u teniskoj dvorani u Ogulinu 1. ožujka. Obojica veliki vjernici prihod od ulaznica koji će se skupiti od njihovog susreta namjenjen je gradnji Crkve hrvatskih mučenika u Udbini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predstavnici grada Ogulina i Gospićko-senjske biskupije, kao organizatori humanitarnog športskog događaja, pojasnili su da je mnogim gradovima i gospodarstvenicima poslan poziv za donacije, a zainteresirani će, ovisno o visini novčanog priloga, dobiti ulaznice za turnir.

Preostale ulaznice u slobodnoj će se prodaji moći kupiti po cijeni od sto kuna.

Gradnja Crkve hrvatskih mučenika, kazao je biskup Bogović, počela je prije tri godine i do Dana hrvatskih mučenika u rujnu ove godine bit će pod krovom, ali i nakon toga ostaje još mnogo posla. Kupnjom ulaznice svi ljubitelji tenisa, ali i drugi darovatelji, pridonijet će da se prikupi potreban novac kako bi se što prije završio budući "hram hrvatske zahvalnosti i vjernosti", kazao je Bogović.

>> Čilić grabi prema vrhu, plasman karijere


Govoreći o prijeporima zbog promjene projekta gradnje, biskup Bogović je kazao da je odabran onaj projekt koji je odraz skromnosti, a ne rasipništva ili bahatosti, tj. projekt koji je bliži narodu nego moderna arhitektura.

Stipe Ančić kazao je da su obojica tenisača, unatoč zauzetosti, odmah prihvatili sudjelovanje u tome humanitarnom susretu, jer su obojica "vezani za Domovinu i uvijek su spremni pomoći".

Teniski susret održat će se u nedjelju, 1. ožujka u 12 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider