Tenis
SPORTOVI
Tenis
Raspad u trećem setu

Mate Delić bez polufinala: Kohlschreiber u tri seta do polufinala

Hrvatski tenisač Mate Delić nije uspio doći do pobjede u četvrtfinalnom dvoboju ATP turnira u Düsseldorfu. U tri seta sa 7:5, 4:6, 6:1 bolji je bio Nijemac Philipp Kohlschreiber.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi nositelj Düsseldorfa odnio je pobjedu u susretu koji je dan ranije prekinut kod rezultata 7:5, 4:4. U nastavak susreta bolje je ušao Delić koji je uspio uzeti drugi set, međutim u trećem setu Kohlschreiber je podignuo igru i otišao do pobjede.

Prvi set Delić je izgubio u samoj završnici kada je popustio pod pritiskom Kohlschreibera da bi se velika borba nastavila i u drugom setu. Delić je poveo s 4:1, međutim kod 4:2 Kohlschreiber je vratio jedan izgubljeni servis i meč je ubrzo prekinut. Hrvatski tenisač odmah je u nastavku meča napravio pritisak na reternu, iskoristio drugu set loptu te izborio odlučujući treći set.

Tamo nije sve išlo prema planu. Nijemac je odigrao bolje, odmah je stvorio veliku prednost bijegom na 4:0 nakon čega se Delić više nije uspio vratiti u meč.

Unatoč porazu, Delić ima razloga za zadovoljstvo nastupom na turniru u Düsseldorfu gdje je upisao svoje prve pobjede u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira.

Ivo Karlović kasnije igra polufinalni susret protiv sve boljeg Čeha Jirija Veselyja.

ATP Düsseldorf, četvrtfinale:

Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 1) - Mate Delić (Hrvatska, Q) 7:5, 4:6, 6:1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider