Tenis
SPORTOVI
Tenis
Po drugi put

Martina Hingis se vraća tenisu!

Martina Hingis, 32-godišnja bivša švicarska tenisačica, najavila je povratak tenisu. Na WTA turniru u Carlsbadu (od 27. srpnja) bi trebala igrati parove, zajedno sa Slovakinjom Danielom Hantuchovom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Sjećam se da sam osvojila u Carlsbadu dvije pojednačne titule, bilo je to 1997. i 1999. godine. Još sam uvijek veliki natjecatelj i radujem se ovome", rekla je Hingis samo nekoliko dana nakon što je u Newportu primljena u tenisku Kuću slavnih.

Hingis je u karijeri osvojila 43 WTA pojedinačne titule, od čega ih je pet izboreno na Grand Slam turnirima.

Sve Grand Slam krune je uzela u kratkom razdoblju, između 1997. do 1999. godine, a tijekom 1997. godine je umalo osvojila i sva četiri Grand Slam turnira u godini. Bila je najbolja na Australian Openu, Wimbledonu i US Openu, s tim da u Melbourneu i New Yorku nije izgubila niti jedan set. Nije osvojila samo Roland Garros, a te je 1997. igrala finale u Parizu i izgubila od - hrvatske tenisačice Ive Majoli. Sve je to Švicarka napravila kao 17-godišnjakinja.

Roland Garros je za Hingis ostao jedini Grand Slam kojeg nikada nije osvojila, a ukupno je tri puta osvojila Australian Open, po jednom Wimbledon i US Openu, dok je na pariškoj zemlji igrala dva finala.

Čak devet puta je Hingis osvojila Grand Slam titulu u parovima, a na broju jedan je provela 209 tjedana. Njena je karijera bila isprekidana, a definitivno je tenis napustila 2007. godine i to pod optužbama da je njen doping-test pokazao korištenje kokaina, što Švicarka nikada nije priznala.

Sada slijedi njen novi povratak...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider