Tenis
SPORTOVI
Tenis
Preokret protiv Liu

Martić izborila glavni turnir: Čeka ju - Šarapova

Hrvatska tenisačica Petra Martić, trenutačno 183. na WTA ljestvici, kvalificirala se za nastup u glavnom ždrijebu prvog Grand slam turnira sezone, Australian Opena koji u ponedjeljak počinje u Melbourneu, a za suparnicu u 1. kolu dobila je drugu igračicu svijeta, Ruskinju Mariju Šarapovu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Petra Martić je u susretu posljednjeg, 3. kola kvalifikacija svladala Kineskinju Fangzhou Liu, 191. na WTA ljestvici, sa 5-7, 6-4, 6-4. Martić od 2010. godine nije propustila nijedan nastup u glavnom ždrijebu Australian Opena, a 2011. ostvarila je svoju jedinu pobjedu u glavnom turniru, kad je u tri seta svladala Australku Sophie Ferguson.

Uz Martić, u 1. kolu turnira tenisačica igrat će još tri hrvatske predstavnice, Mirjana Lučić-Baroni koja će igrati protiv Čehinje Tereze Smitjove, Donna Vekić koja je za suparnicu dobila Njemicu Monu Barthel i Ana Konjuh koja će igrati protiv Slovakinje Magdalene Rybarikove.

U konkurenciji tenisača imat ćemo tri predstavnika, Ivo Karlović, koji je postavljen za 23. nositelja, u 1. će kolu igrati protiv Belgijanca Rubena Bemelmansa, Ivan Dodig će igrati protiv Brazilca Joaoa Souze, a Borna Ćorić protiv Francuza Jeremyja Chardyja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider