Tenis
SPORTOVI
Tenis
Izbacio Matosevica

Marin Čilić u tri seta do drugog kola Monte Carla

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić dobro je odradio posao u prvom kolu ATP turnira u Monte Carlu. Igrao je protiv Australca Marinka Matosevica i upisao pobjedu u tri seta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić igrat će u drugom kolu velikog turnira u Monte Carlu nakon što je na startu turnira bio uspješniji od lucky losera Marinka Matosevica sa 6:1, 3:6, 6:2. Čilić je trebao igrati protiv Fernanda Verdasca, međutim opasni Španjolac otkazao je nastup nakon što je osvojio u nedjelju turnir u Houstonu. Tako je Marin na dan meča saznao kako se pripremao za krivog protivnika i da će igrati protiv Marinka Matosevica koji je iza sebe već imao dva meča u kvalifikacijama.

Australac hrvatskih korijena dobio je na startu kvalifikacija u tri seta domaćeg igrača Ogera da bi nakon toga izgubio od španjolskog zemljaša Montanesa, no na kraju je ipak ušao u glavni ždrijeb.

Iako je Matosevic već imao iza sebe nekoliko mečeva na zemljanoj podlozi, Čilić je krenuo sjajno i uzeo je prvi set sa 6:1 uz dominantnu igru na svom servisu gdje je izgubio ukupno samo pet poena. Ipak, u drugom setu su se pojavili problemi, u prva dva servis gema Čilić je bio u krizi i nije uspio zadržati svoj početni udarac, priliku za povratak u set nije iskoristio u petom gemu i Matosevic je uzeo taj set sa 6:3 i poravnao na 1:1.

Otišlo se u odlučujući treći set gdje je Marin odmah izgubio servis, ali i uzvratio istom mjerom već u drugom gemu, podignuo igru i do kraja susreta Matosevic nije imao šanse. Uhvatio je tek još jedan gem i upisao poraz za sat i 43 minute igre.

Čilić je do drugog kola došao uz šest realiziranih break lopti od 13 prilika dok je servis gubio tri puta. U drugom kolu očekuje ga dosta teži posao, igrat će protiv Švicarca Stanislasa Wawrinke, trećeg igrača svijeta, s kojim je posljednji meč odigrao još 2011. godine u Indian Wellsu. Wawrinka vodi s 5:2 u međusobnim susretima i dobio je sva tri dvoboja odigrana na zemljanoj podlozi.

ATP Monte Carlo, prvo kolo:

Marin Čilić (Hrvatska) – Marinko Matosevic (Australija, LL) 6:1, 3:6, 6:2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider