Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Tenis
Sutra veliki doček

Marin Čilić stigao u Zagreb: 'Nisam očekivao sve ovo...'

Osvajač US Opena Marin Čilić stigao je s Davis Cup reprezentacijom u zagrebačku zračnu luku Pleso.

Tjedan dana nakon osvajanja US Opena Marin Čilić vratio se u Hrvatsku.

U Zagreb je stigao iz Amsterdama gdje je jučer u Davis Cupu donio ključnu pobjedu za konačnih 3:2 protiv Nizozemske. Taj rezultat vratio je Hrvatsku u Svjetsku skupinu Davis Cupa.

Bravo Marine! Čilić donio Hrvatskoj plasman u Svjetsku skupinu

Po dolasku, mnogi su okupljeni poželjeli fotografiju s Marinom koji je spremno udovoljio većini želja. Velik broj navijača nije se okupio na Plesu jer organiziranog dočeka nije bilo.

Marin je na Plesu održao press konferenciju, a veliki doček priprema se sutra u njegovom Međugorju, u Hercegovini. Na koncertu na kojem se očekuju tisuće navijača nastupit će Jole, Mate Bulić i Thompson.

Riječi dobrodošlice i čestitke su prvo uputili Franjo Luković, predsjednik HTS-a, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Tomislav Paškvalin te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

''Zahvalio bih se svima na lijepim riječima. Nisam očekivao sve ovo jer se puno dogodilo u posljednjih deset dana. Uživam svaki dan i ponosan sam što dolazim iz Hrvatske i što sam napravio taj povijesni uspjeh. Potajno sam se nadao da će se to dogoditi tijekom karijere, ali ovako brzo i na ovakav način bilo je izneđujuće'', rekao je Marin na početku obraćanja medijima.

Jesi li umoran?

''Malo jesam, ali blistam od sreće tako da to pada u drugi plan. Nemam sada obaveza tako da ću imati vremena za odmoriti se. Uživao sam s ekipom posljednjih dana baš svaki dan. Još je ljepše što smo pobijedili.''

Mnogi ne bi ni stigli nakon osvajanja US Opena?

''Nije bilo uopće dileme hoću li nastupiti. Mate je napravio vrhunski posao, donio je najvažniji, onaj prvi bod.''

Sutra se sprema velika fešta u tvom Međugorju?

''Ne znam što očekivati. Prvi put ću biti u takvoj prilici. Pratio sam kroz medije koliko su mi ljudi davali podršku iz cijele Hrvatske. Zahvaljujem svima, sutra ću biti u svom rodnom mjestu, bit će velika fešta. Neka ostane u pamćenju ovaj veliki uspjeh.''

Goran je opisao vašu igru kao 'tenis 22. stoljeća'?

''(Smijeh) Goran sve najbolje vidi. Pokazao mi je pravi put i doveo me do ove titule koju bih teško osvojio bez njega. Ali cijeli moj tim savršeno je funkcionirao.''

Bio je to povijesni tjedan hrvatskog tenisa, jer Mirjanja Lučić-Baroni je osvojila WTA turnir nakon 16 godina i srušila rekord Kimike-Dato.

''Znam koliki je težak put prošla i koliko je napora uložila. Trebale su se neke stvari poklopiti i sretan sam zbog nje. Sjajan je ovo tjedan hrvatskog tenisa.''

U Zagrebu će Čilić biti tek jedan dan u kojem ga očekuje primanje kod gradonačelnika i neke sponzorske obaveze.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider