Tenis
SPORTOVI
Tenis
popularan u Britaniji

VIDEO Čilić otkrio ključ PRVE pobjede nad Novakom Đokovićem!

Marin Čilić bio je iznimno zadovoljan nakon prve pobjede nad prvim igračem svijeta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić po prvi je put u karijeri svladao prvog igrača svijeta, Srbina Novaka Đokovića, on je u četvrtfinalu ATP turnira iz serije "masters 1000" u Parizu slavio sa 6-4, 7-6 (2).

Odmah po završetku meča Čilić je ekskluzivno razgovarao novinarima koji prate pariški turnir te je otkrio što je bio ključ prve pobjede nakon srbijanskim tenisačem nakon 14 uzastopnih poraza u isto toliko mečeva.

"Očito je ovo bio jedan od najboljih mečeva za mene. Od početka pa sve do kraja sam igrao jako dobar tenis. Promijenio sam taktiku jer sam dosada izgubio svih 14 puta koliko smo igrali. U prošlosti smo imali nekoliko teških ogleda, a to mi je pomoglo da se bolje pripremim za ovaj dvoboj.

"Jako sam dobro servirao danas. U nekim situacijama nisam udarao jako, ali sam pogađao točke koje sam tražio. To mi je omogućilo da ostanem u koraku s njim i to je otvorilo mogućnost da u konačnici nekoliko poena odluči ovaj meč. Drago mi je da sam ostao smiren nakon što je Novak spasio dvije meč lopte".

"Iako nisam osvajao previše poena na njegov servis u drugom setu osjećao sam da sam igrački ravnopravan. Kada sam ga breaknuo kod prednosti 5:4 u drugom setu to mi je dalo krila da dobro odigram samu završnicu. Nisam odigrao loše na te dvije meč-lopte, ali Novak je prvu spasio sjajnom igrom, a onda je ubacio sjajan prvi servis".

* Jako si popularan večeras u Velikoj Britaniji jer si otvorio mogućnost da Andy Murray preuzme svjetski broj 1 već ovog vikenda. Jel li ovo tvoj najbolji tenis karijere?

"Ne znam dal igram najbolji tenis u karijeri, ali definitvno najbolji u ovoj sezoni. Došao sam ovdje sa željom da izborim završnicu u Londonu i to sam ostvario. Jučer i danas sam odigrao sjajno i veselim se završnici u kojoj me očekuje ATP World Tour Finals u Londonu, a onda i završnica Davis Cupa u Zagrebu. Nadam se da ću nastaviti igrati ovako dobro".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider