Tenis
SPORTOVI
Tenis
16 asova Hrvata

Marin Čilić lako protiv Baghdatisa u prvom kolu Wimbledona!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić lako je ostvario pobjedu u 1. kolu Wimbledona. Cipranina Marcosa Baghdatisa savladao je sa 6-3, 6-4, 6-4 za samo jedan sat i 33 minute igre...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međugorac je postavljen za desetog nositelja u All England Clubu, a bio mu je ovo peti međusobni ogled protiv Baghdatisa, 40. tenisača svijeta, te ujedno četvrta pobjeda.

Čilić je realizirao četiri od šest break-prilika, te je opalio 16 asova, dok je Baghdatisu dopustio tek jednu break-loptu koju je ovaj i realizirao. U svim statističkim rubrikama Čilić je bio dominantan, pa je tako ostvario 41 izravni poen, čak 21 više od svog suparnika, a ukupno je osvojio 19 poena više (85-66).

U prvom je setu Čilić prvi došao do breaka (3-1), ali se Baghdatis vratio do 3-3 samo da bi potom izgubio tri gema zaredom. Nakon osvojenog prvog seta Čilić je vrlo brzo na startu drugoga došao do breaka prednosti, kojeg je čuvao do kraja dionice, a slična se priča ponovila u trećem kada je kod 2-2 Baghdatis napravio dvostruku servis-pogrešku i time poklonio suparniku break.

Protivnik u 2. kolu bit će Čiliću pobjednik ogleda između Francuza Kennyja De Scheppera i Talijana Paola Lorenzija.

Wimbledon: Dodig startao pobjedom u paru

Ivan Dodig prvi je od hrvatskih tenisača nastupio na ovogodišnjem izdanju Wimbledona. U paru sa svojim standardnim partnerom, Brazilcem Marcelom Melom, plasirao se u 2. kolo.

Dodig i Melo, koji su postavljeni za 12. nositelje, u 1. kolu su sa uvjerljivih 6-3, 7-6(3), 6-2 savladali kolumbijsko-američku kombinaciju Santiago Giraldo / Michael Russell.

Meč na terenu broj 15 trajao je tek jedan i pol sat, a protivnici u 2. kolu bit će im pobjednici između poljske kombinacije Bednarek / Kowalczyk i litavsko-tajvanske kombinacije Berankis / Lu. (TS)

 

Wimbledon, tenisači, 1. kolo:

Čilić (10) - Baghdatis 6-3, 6-4, 6-4

Wimbledon, 1. kolo, tenisači, parovi:

Dodig / Melo (12) - Giraldo /Russell 6-3, 7-6(3), 6-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider