Tenis
SPORTOVI
Tenis
a sad - masters

Nije bilo snage za novo finale: Čilić zaustavljen od Isnera

Marin Čilić nije uspio izboriti finale pariškog turnira iz Masters 1000 serije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u petak u četvrtfinalu ATP turnira u Parizu Marin Čilić po prvi puta u karijeri pobijedio Novaka Đokovića, ipak nije uspio doći do novog vrijednog finala. Tamo će igrati Amerikanac John Isner koji je pobijedio našeg tenisača sa 6:4, 6:3 za sat i 11 minuta igre. Čilić je u sedmom međusobnom dvoboju po prvi puta izgubio od visokog Amerikanca.

Isner je sjajno servirao tijekom čitavog dvoboja, a usto je vrhunski reternirao Čilićeve servise, dok Čilić nije igrao niti približno dobro kao u posljednje vrijeme kada je osvojio Basel prošloga tjedna, te svladao Karlovića, Goffina i Đokovića u Parizu.

Već u prvoj igri dvoboja Čilić je bio suočen s tri "break-lopte", no svaki puta se uspio izvući odličnim servisom. Nažalost, u devetoj igri prve dionice servis mu nije pomogao kada se našao u nezavidnoj situaciji. S dva promašaja na mreži ispustio je svoj početni udarac, a Isner je mirno odsrvirao za prvi set.

U četvrtoj igri drugog seta Čilić je s tri vezana odlična reterna stigao do jedine "break-lopte" u dvoboju, a tada je Isner odgovorio s tri uzastopna asa s kojima se izvukao iz te situacije. Našem najboljem igraču koncentracija je u potpunosti pala u samoj završnici, kod rezultata 3-3 dopustio je Isneru da stigne do tri vezane "break-lopte" od kojih je iskoristio treću, da bi kod 3-5 još jednom izgubio servis, a samim time i meč.

Čiliću renking karijere

Plasmanom u polufinale Pariza Čilić je osigurao nastup na završnom "mastersu" koji će se igrati u Londonu od 13. do 20. ovog mjeseca, a ujedno će u ponedjeljak držati sedmo mjesto na ATP ljestvici što mu je najbolji plasman u dosadašnjoj karijeri.

Isner će u finalu u nedjelju igrati protiv pobjednika dvoboja između Britanca Andyja Murraya i Kanađanina Miloša Raonića. Murray bi u slučaju pobjede protiv Raonića po prvi put u karijeri osigurao prvo mjesto na ATP ljestvici u ponedjeljak.
 

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider