Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nema više Hrvata

Marin Čilić izgubio nakon četiri sata borbe

Hrvatski tenis ostao je bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji na prvom Grand Slam turniru sezone – Australian Openu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić poražen je od Francuza Gillesa Simona nakon četiri sata igre sa 6-4, 6-7(3), 7-6(5), 1-6, 2-6. Neobjašnjivo je u pojedinim trenucima meča igrao naš predstavnik, koji je mogao slaviti i s 3-0 u setovima.

Naime, nakon što je relativno lako dobio prvi set, Čilić je stekao break prednosti u drugom, da bi kod 5-4 i 6-5 servirao za osvajanje druge dionice. Međutim, Simon se u oba navrata spasio, te na koncu slavio u drugom setu sa 7-3 u tie-breaku.

Čilić je savršeno otvorio treću dionici, poveo je s 4-0, no tu se polako njegova dobra igra počela gasiti. Simon je uspio do kraja seta nadoknaditi oba breaka zaostatka, odvesti set u tie-break, no ipak ga je u konačnici izgubio.

Međutim, Simon je do kraja susreta izgubio još svega tri gema, a naš je tenisač izgledao potpuno izgubljeno i nesigurno. Simon je iskoristio 10 od 12 break-lopti, dok je Čilić realizirao svega sedam od 15 prilika. Francuz je u konačnici osvojio 15 poena više od našeg igrača i u potpunosti zaslužio ulazak u treće kolo i dvoboj protiv Jo-Wilfrieda Tsonge.(TS)

Australian Open, 2. kolo, tenisači:

Simon – Čilić 4-6, 7-6(3), 6-7(5), 6-1, 6-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider