Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo momci!

Ekspresno, u dva seta: I Čilić i Ćorić u trećem kolu Indian Wellsa!

Hrvatska ima dvojicu predstavnika u trećem kolu tzv. petog Grand Slama sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolu velikog ATP turnira u Indian Wellsu, on je u 2. kolu svladao Amerikanca Ryana Harrisona sa 6-4, 6-3, te se tako pridružio Borni Ćoriću koji je nešto ranije s uvjerljivih svladao Brazilca Thomaza Belluccija.

Čilić je tako uzvratio 168. igraču svijeta Harrisonu za neočekivani poraz u 1. kolu Acapulca prošloga mjeseca, te je sada omjer u međusobnim susretima 3-1 u korist našeg igrača.

Na početku susreta Čilić je dosta griješio, no ipak je stigao do "breaka" prednosti povevši sa 2-1 nakon dvostruke servis pogreške Harrisona. Tu je prednost Čilić doslovno raspucao u šestoj igri kada je izgubio gem na svoj servis bez osvojenog poena, ali taj je gem ujedno označio i kraj lošije igre Međugorca koji je u nastavku dvoboja pokazao veliku razliku u kvaliteti između sebe i svog suparnika. Ključni "break" za osvajanje prvog seta Čilić je ostvario u devetoj igri, da bi u drugom setu bilo samo pitanje trenutka kada će susret biti završen.

Od pet Harrisonovih servis-gemova u drugom setu, Čilić je u četiri stizao do "break-lopti", te je dva puta uspio i oduzeti servis Amerikancu za konačnih 6-3.

Sljedeći Čilićev suparnik bit će Argentinac Leonardo Mayer.

I u drugom međusobnom dvoboju protiv Belluccija Borna Ćorić je izašao kao pobjednik, prvi put ga je svladao u rujnu prošle godine u Davis Cupu. Ovaj put je bilo 6-2, 6-2.

Mladi je Zagrepčanin odlično otvorio dvoboj oduzevši servis Brazilcu u prvoj igri dvoboja, a zatim u svoja prva dva servis-gema spasio šest "break-lopti", četiri kod vodstva 1-0, a još dvije kod 2-1. Novim "breakom" za prednost od 4-1 Ćorić je praktički riješio prvi set iako je potom izgubio gem na svoj početni udarac. No, kod 4-2 je i po treći put oduzeo servis Bellucciju koji je tijekom čitavog dvoboja radio previše pogrešaka.

U drugom setu Ćorić je iskoristio tek petu "break-loptu" kojom je poveo sa 2-1, prethodno je propustio po dvije u prvoj i trećoj igri, a jedini put kada se Thomaz Bellucci približio oduzimanju Ćorićeva servisa dogodilo se kada je naš igrač servirao za potvrdu "breaka". Srećom, Ćorić se izvukao iz te situacije, a pobjedu je potvrdio još jednim "breakom" za 5-2.

U 3. kolu Ćorić će igrati protiv šestog nositelja, Čeha Tomaša Berdycha.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider