Tenis
SPORTOVI
Tenis
'ne želim ovako završiti'

Marija Šarapova šokirala: 'Iznevjerila sam navijače i ovaj sport'

Marija Šarapova najavila je veliku vijest i svi su bili uvjereni da je riječ o kraju karijere...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolja ruska tenisačica Marija Šarapova objavila je na izvanrednoj konferenciji za novinare da je pala na doping testu za vrijeme prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena i da preuzima potpunu odgovornost za to.

"Lijek Meldonium uzimam od 2006. godine zbog zdravlja i zbog dijabetesa koji je nasljedan u mojoj obitelji. Krajem prošle godine dobila sam od antidopinške organizacije (WADA) link s popisom lijekova koji su od 1.1.2016. godine zabranjeni, no ja nisam provjerila nalazi li se i moj lijek na tom popisu", rekla je Šarapova.

"Iznevjerijala sam sebe, navijače i sport i snosit ću posljedice".

"Ovo nije način na koji bih htjela okončati svoju karijeru, tako da se nadam da ću se vratiti na teren. U međuvremenu ću liječiti svoju ozljedu i u potpunosti surađivati s antidopiškom organizacijom".

Kakvu će kaznu za konzumaciju lijeka dobiti još nije poznato.

Ruskinja je od prvog dana svoje karijere, pa sve do danas, bila veliki radnik na terenu što joj je donijelo 35 titula i čak pet Grand Slam naslova. Po jednom je osvajala US Open, Wimbledon i Australian Open, dok je Roland Garros uzimala čak dva puta. Kažemo čak jer je opće poznato da Šarapova ne voli previše igrati na zemljanoj podlozi. Nastupila je i u pet Grand Slam finala.

Šarapova se svijetu predstavila 2001. kada je imala tek 14 godina! Godine 2003. nastupila je na prvom Grand Slamu (Australian Openu) da bi već iduće sezone, sa svega 17 godina, osvojila svoj prvi veliki naslov. Kao tinejdžerka je šokirala svijet i pobijedila Serenu Williams u finalu Wimbledona.

Sljedeća dva Grand Slam naslova osvojila je 2006. (US Open) i 2008. godine (Australian Open), a potom je čekala čak četiri godine na idući. Isplatilo se, jer je 2012. uzela Roland Garros i postala jedna od rijetkih igračica koja je za vrijeme svoje karijere osvojila sva četiri Grand Slam turnira.

Jednom je osvojila WTA završnicu, te je 2008. godine s reprezentacijom uzela naslov u FED Cupu. S Olimpijskih igara može se pohvaliti srebrnom medaljom 2012. godine iz Londona, kada je u finalu poražena od Serena Williams.

Osim uspjeha na teniskim terenima Šarapova plijeni pažnjom i na drugim poljima života, pa je tako najtraženija sportašica kada su sponzorstva u pitanju. Ona je od 2005. godine najplaćenija sportašica svijeta, a od 2013. godine ima i svoju kompaniju slatkiša za sportaše pod imenom 'Sugarpova'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider