Tenis
SPORTOVI
Tenis
'willbombs on fire...'

Evo što je senzacija Wimbledona napravila Federeru i bacila navijače u delirij

O Marcusu Willisu pričat će se još danima nakon što je mimo svih izgleda izborio ogled protiv Rogera Federera, a potom navijačima pružio puno razloga za ovacije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Put britanskog tenisača Marcusa Willisa na ovogodišnjem izdanju Wimbledona je završen, međutim on će i dalje biti glavna priča još dugo dugo vremena. Podsjetimo, Willis, inače 706. tenisač svijeta, na ovogodišnji turnir ušao kroz pretkvalifikacije kao posljednji iznad liste. Dobio je sva tri susreta u pretkvalifikacijama i izborio kvalifikacije, u kojima je također prošao tri kola i izborio glavni turnir.

Veliku senzaciju napravio je u 1. kolu pobjedom protiv 53. igrača na svijetu Litavca Berankisa. Pobjeda mu je osigurala 50.000 funti i dvoboj s sa sedmerostrukim osvajačem Wimbledona Rogerom Federerom. Spomenimo i da je njegova zarada u ovoj sezoni do tog trenutka iznosila 51 funtu...

"Willis je jedna od najboljih stvari koja se u novije vrijeme dogodila u tenisu. On je obogatio naš sport", rekao je Roger Federer.

Švicarac nije imao milosti za Willisa u prvom setu meča, te ga je ostavio bez osvojenog gema. No potez dana stigao je upravo iz tog prvog seta i pripao je 25-godišnjem Britancu. Kod vodstva Federera 2:0 igrala se jedna duža izmjena pri kojoj je Willis pao, no uspio se podići, stići jednu duboku loptu i savršeno lobati Rogera Federera. Imat će što za ispričati svojoj djeci i unucima...

Trenutak za pamćenje ostat će i osmi gem meča kada je Britanac zadržao svoj servis i po prvi se puta u meču upisao na semafor. Navijači na centralnom terenu su eruptirali!

Do kraja meča bilo je još mnogo lijepih poteza, a Federer je u konačnici slavio sa 6:3, 6:4 u preostala dva seta. Nakon meča obično samo pobjednik izlazi pred navijače po zaslužene ovacije, no ovoga je puta to napravio samo Willis. Federer je bio pravi gospodin i prepoznao je trenutak da pljesak navijača nije namijenjen za njega već za heroja Willisa. Bio je to još jedan trenutak za pamćenje, baš kao i odlazak sa stadiona kada je također dobio glasnije ovacije od sedmerostrukog prvaka.

Još jedna zanimljiva priča vezana za Willisa isplivala je nakon njegove pobjede u prvom kolu. Njegov idol je legenda Goran Ivanišević, a priču u hrvatskom wimbledonskom prvaku znamo.

"Goran Ivanišević je moj heroj. U ponedjeljak mi je došao čestitati na pobjedi. Bio sam izvan sebe. Kada je 2001. s pozivnicom osvojio Wimbledon, bio sam u školi, a mama mi nije htjela reći tko je pobijedio. Kod kuće sam morao gledati cijelu snimku i sjećam se da u petom setu nisam mogao odvojiti oči od ekrana. Bio sam s Goranom svaki korak", otkriva Willis.

Britanac je uoči pretkvalifikacija za Wimbledon ove godine želio odustati od tenisa, međutim upoznao je Jenny Bate koja mu je rekla:

"Dobar si. Imaš ono nešto i nemoj odustati".

Willis je već bio spakirao kofere za odlazak u SAD gdje je trebao postati trener. Nije jasno hoće li nakon ovog ipak ostati još malo u profesionalnom tenisu ili će se okrenuti trenerskom pozivu. No bilo kako bilo, Willis je zaista bio predivna priča ovogodišnjeg Wimbledona, baš kao i skupina njegovih vjernih navijača koji su ujedno njegovi učenici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider