Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nadigrala 18. na svijetu

Lučić-Baroni preko Errani u četvrtfinale Luksemburga

Mirjana Lučić-Baroni probila se u četvrtfinale WTA turnira u Luksemburgu, nakon što je u srijedu u 2. kolu nadigrala 18. tenisačicu svijeta, Talijansku Saru Errani sa 6-3, 6-4.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to treći dvoboj ovih suparnica i prva pobjeda hrvatske tenisačice do koje je došla na uvjerljiv način za 78 minuta igre.

Za razliku od njihovog prošlogodišnjeg obračuna u New Yorku, gdje je Errani zaustavila Mirjanin put iz kvalifikacija do osmine finala US Opena, u ovom meču hrvatska tenisačica nije brojnim pogreškama pomagala suparnici, osim sredinom prvog seta, kad je dopustila bivšoj finalistici Roland Garrosa da s početnih 0-3 izjednači na 3-3.

Od sljedećih devet gemova Lučić-Baroni je osvojila njih osam te za nešto više od sat vremena pri rezultatu 6-3, 5-1 stigla do prve meč-lopte. Errani se izvukla u tom gemu, spasila dvije meč-lopte, te svojim drugim breakom u meču unijela malo neizvjesnosti.

U devetom gemu drugog seta Lučić-Baroni je došla do još dvije meč-lopte, ali je borbena Talijanka uspjela i njih spasiti istrčavši niz teških lopti te smanjiti zaostatak na 4-5, natjeravši Mirjanu da po drugi servira za pobjedu.

Svojim desetim asom Lučić-Baroni je stigla do pete meč-lopte, ali je i nju Errani uz malo sreće uspjela spasiti. No, u šestom pokušaju hrvatska tenisačica konačno je uspjela završiti dvoboj neobranjivim forhendom, 16 minuta nakon što je stigla do prve meč-lopte.

Bila je to 23. pobjeda Lučić-Baroni u ovoj sezoni i njezino treće četvrtfinale u 2015. Na putu prema polufinalu u Luxembourgu stoji joj 25-godišnja Njemica Mona Barthel (WTA - 49.) koja je u 2. kolu bila bolja od sunarodnjakinje Tatjane Marije sa 6-3, 2-6, 6-2. Bit će to njihov prvi dvoboj.

WTA Luksemburg - 1. kolo:

Anna-Lena Friedsam (Njem) - Annika Beck (Njem/8) 4-6, 6-3, 6-4

Kirsten Flipkens (Bel) - Madison Brengle (SAD) 6-4, 6-3

2. kolo:

MIRJANA LUČIĆ-BARONI (HRV) - Sara Errani (Ita/3) 6-3, 6-4

Mona Barthel (Njem) - Tatjana Maria (Njem) 6-3, 2-6, 6-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider