Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ludi prvi set

Lučić-Baroni pobijedila Srpkinju Jakšić u 1. kolu Katowica

Hrvatska 32-godišnja tenisačica Mirjana Lučić-Baroni svladala je 12 godina mlađu Srpkinju Jovanu Jakšić 6:3, 6:4 u 1. kolu dvoranskog WTA turnira u poljskim Katowicama nakon jednog sata i 16 minuta igre...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to prvi ogled dviju tenisačica koje su vrlo blizu na WTA ljestvici, budući da Lučić-Baroni zauzima 104. mjesto, a Jakšić 106. poziciju. Jovana Jakšić je u Katowice stigla iz meksičkog Monterreya, gdje je prošlog tjedna odigrala svoj prvi WTA finale u karijeri, u kojem je glatko izgubila od sunarodnjakinje Ane Ivanović. Mirjana Lučić-Baroni je tijekom cijelog meča dominirala i vodila igru, ali je oba seta zbog oscilacija u igri dobila puno teže nego što je mogla.

U prvom setu je imala 5:0 i 15:40 na servis suparnice, dvije set-lopte koje nije iskoristila. Izgubila je nakon toga tri gema u nizu, te je pri vodstvu 5:3 na svom servisu spasila tri break-lopte suparnice koja se potpuno mogla vratiti u prvi set.

Slična priča ponovila se u drugom setu. Hrvatica je povela s 5:1, ali je potom izgubila tri uzastopna gema. Kada je drugi put servirala za pobjedu pri vodstvu 5:4, iskoristila je treću meč-loptu.

U 2. kolu će Lučić-Baroni igrati protiv šeste nositeljice i 38. igračice svijeta, Austrijanke Yvonne Meusburger, koju je svladala dvaput u tri prethodna dvoboja.

WTA Katowice, 1. kolo:

Lučić-Baroni – Jakšić 6:3, 6:4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider