Tenis
SPORTOVI
Tenis
Mikici triler

Lučić-Baroni i Karlović sjajno otvorili Wimbledon

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u drugo kolo Grand Slam turnira u Wimbledonu nakon što je u utorak pobijedila Jaroslavu Švedovu iz Kazahstana sa 7-5, 6-7 (5), 7-5...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lučić-Baroni je imala priliku okončati posao u dva seta, jer je u drugom imala prednost "breaka" i vodstvo 4-2, ali je set otišao u "tie-break" koji je dobila Švedova. No, to nije poremetilo koncentraciju hrvatske igračice, koja je u odlučujućem setu kod 5-5 još jednom napravila "break" i potom na svoj servis zaključila meč.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, a i prvi puta, 2011. na travi Eastbournea, slavila je Mirjana Lučić-Baroni.

U drugom kolu Lučić-Baroni će igrati protiv Španjolke Garbine Muguruze, koju je prošle godine pobijedila na US Openu.

U 2. kolo plasirao se i Ivo Karlović, koji je sa 6:7(2), 6:2, 6:4, 7:6(2) bio bolji od mladog Šveđanina Eliasa Ymera. Nakon slabijeg prvog seta Karlović je ubacio u brzinu više i neiskusnom 19-godišnjaku pokazao kako se igra na travi. Jedine probleme do kraja imao je u četvrtom setu, ali samo minimalne koje je glatko riješio. 

U 2. kolu Karlovića očekuje dvoboj protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, koji je nakon manjih problema u prvom setu glatko riješio domaćeg predstavnika Kylea Edmunda. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider