Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ipak se ispričao

Kyrgiosu maksimalna kazna za sramotnu uvredu Wawrinki i Donni Vekić

Priča dana u svijetu tenisa sigurno je sramotan potez Australca Nicka Kyrgiosa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još jednom je neugodno iznenadio teniski svijet 'zločesti dečko' australskog tenisa. Vruća je glava mladog Australca grčkih korijena Nicka Kyrgiosa koji je za vrijeme meča u Montrealu protiv Stana Wawrinke poručio kolegi:

''Kokkinakis ti je poš.... curu. Žao mi je što ti to moram reći.''

Iako to nikad nisu službeno priznali, jedan od najboljih tenisača svijeta u vezi je s hrvatskom tenisačicom Donnom Vekić. Ovaj teško objašnjiv potez Kyrgiosa osudili su svi, a ATP mu je odrezao novčanu kaznu zbog 'uvrede' od čak 10 tisuća dolara.

Wawrinka je o tome pričao na press konferenciji nakon meča kojeg je, da stvar bude gora, morao predati.

Donna Vekić se nije oglasila nakon ovog skandala, a vjerujemo kako joj nije lako ovih dana.

"Ono što je rekao ja ne bih poručio ni najgorem neprijatelju. Pasti tako nisko nije samo neprihvatljivo, već je nemoguće za povjerovati. Nadam se da će upravno tijelo našeg sporta stati na kraj ovakvima.''

Kyrgios je nakon meča rekao da ne zna zašto je to učinio, možda jer ga je, kako tvrdi, Švicarac provocirao glasno slaveći osvojene poene. Ipak, taman nakon što je stigla vijest o kazni ATP-a, Australac se ispričao putem društvenih mreža:

''Želim iskoristiti ovu priliku i ispričati se za komentare tijekom sinoćnjeg meča s Wawrinkom. Komentari su dani 'vruće glave' i neprihvatljivi su na mnogim razinama. Nakon osobne isprike, želim to učiniti i javno. Žalim zbog svojih postupaka i preuzimam svu odgovornost'', napisao je Kyrgios na Facebooku.

Mogućnost dodatnih sankcija

Unatoč javnom kajanju, Kyrgios bi mogao snositi dodatne posljedice zbog svog opakog jezika i neprimjerene reakcije, jer je ATP najavio mogućnost dodatnih sankcija protiv 20-godišnjeg Australca. Izrečena kazna od 10.000 dolara maksimalan je iznos kojim ATP može kazniti igrače na samom turniru za prekršaje počinjene tijekom odigravanja meča.

 

 

"I would like to take this opportunity to apologise for the comments I made during the match last night vs Stan...

Posted by Nick Kyrgios on 13. kolovoz 2015

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider