Tenis
SPORTOVI
Tenis
Karijera u pitanju?

Kronične nevolje Ančića: Otkazujem i Wimbledon!

Od Marija Ančića zadnjih smo godina nažalost morali slušati većinom loše vijesti. Mononukleoza koju je prije dvije godine prebolio ostavila je (pre)dubok trag na našeg tenisača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Ančić sigurno neće odustati, no pitanje je koliko je u opasnosti njegova karijera. Konstantna borba s bolestima i ozljedama, koje su posljedica preboljene mononukleoze, zadaju mu sve više muke.

Moje je tijelo trenutno daleko od toga da mogu igrati na vrhunskoj razini i dok ne bude drukčije nema smisla riskirati

Mario je naporno trenirao na Braču po posebnom programu, ali njegovo tijelo nije u stanju podnijeti veće napore. Sam se telefonom javio Slobodnoj Dalmaciji kako bi javio da otkazuje Wimbledon i Davis Cup.

'Nadao sam se i ja da će možda biti nekih pomaka prema naprijed, ali moram slušati svoje tijelo. Nakon što sam otkazao Roland Garros ostavio sam jedan period da vidim što će se događati, no ništa se nije posebno promijenilo. Donio sam ovakvu odluku da svi odmah i na vrijeme znaju na čemu su, posebno u našoj reprezentaciji', izjadao se nesretni Ančić.

Liječnički nalazi Mariju su u redu, no kaže kako sam najbolje zna koliko je potrebno biti fizički spreman da se možeš natjecati na vrhunskoj teniskoj razini.

'Moje je tijelo trenutno daleko od toga i dok ne bude drukčije nema smisla riskirati.'

Početak novih nevolja bio je nakon Kitzbuhela kada je nakon prolaska kvalifikacija izgubio u 1. kolu. Tada je otkazao Roland Garros…

'Malo ću se odmarati u Splitu, ali ću cijelo vrijeme održavati određenu razinu fizičke spremnosti i težiti povratku na turnire. Idem korak po korak i vidjet ću što će se događa i potom donositi odluke. Zdravlje je najvažnije i više se neću igrati s tijelom', zaključio je Ančić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider