Tenis
SPORTOVI
Tenis
Odigrao sjajan meč

Kreirao iznenađenje godine: Nitko nije očekivao moju pobjedu!

Belgijanac Steve Darcis, 135. tenisač svijeta, sigurno nije bio sretan kada je vidio ždrijeb 1. kola Wimbledona. Na kraju je postao junak dana, svladavši Španjolca Rafaela Nadala 7-6(4), 7-6(8), 6-4…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Iznenađen? Da, jesam malo iznenađen, pa nitko nije očekivao moju pobjedu! Znao sam da se tako nešto može vrlo teško dogoditi. Ali, odigrao sam sjajan meč od početka do kraja“, započeo je Darcis, kojem je ovo prva pobjeda u karijeri protiv nekog Top 5 igrača.

„Nadal je tek drugi igrač među 10 najboljih kojeg sam uspio pobijediti. Jasno da je to jedna od mojih najvećih pobjeda i da sam vrlo sretan“, dodao je Darcis, koji je lani pobijedio Tomaša Berdycha u 1. kolu Olimpijskih igara u Londonu, na kojima se teniski turnir igrao u All England Clubu.

Prva dva seta protiv dvostrukog pobjednika Wimbledona Rafaela Nadala dobio je u tie-breaku, koje i inače igra jako dobro. Ima omjer 48-27, odnosno 64%. Novinari su ga pitali kakvu je strategiju imao u tie-breakovima protiv Španjolca…

„Prvo sam se želio usredotočiti na vlastiti servis i nastojati što više lopti ubaciti u teren. Jako je važno u tie-breaku osvajati servis-poene jer se stvari odvijaju jako brzo. Onda sam želio vratiti svaki njegov servis i boriti se za svaki poen. U tie-breaku je svaki poen važan, to je poput lutrije i treba vam i malo sreće“, jednostavno je svoju formulu uspjeha opisao Belgijanac.

Zabio je 13 asova. Otkad je postao profesionalac 2003. godine, samo je dvaput u 153 meča na Touru zabio više, 20 protv Dmitrija Tursunova na US Openu 2011. godine, te 15 u Stockolmu 2008. godine protiv sunarodnjaka Oliviera Rochusa, koji ga je u ponedjeljak bodrio iz njegove lože na terenu broj 1.

„Stvarno sam se žalio maksimalno boriti i napraviti nešto. Znao sam da ću imati šansu ako ću odigrati dobar meč. Na kraju se to i dogodilo“, rekao je na kraju 29-godišnji Darcis.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider