Tenis
SPORTOVI
Tenis
Dva tjedna vrhunskog tenisa

Kreće Svjetsko ekipno i pojedinačno prvenstvo mlađih seniora

Čak 52 umaška teniska terena ugostit će 800 najboljih tenisačica iz tenisača svijeta čiji su uspjesi obilježili povijest „bijelog sporta“.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dva tjedna trajanja prvenstva, ljubitelji tenisa moći će uživati u demonstraciji vrhunskog sporta uz nastupe 450 igrača u timskom te 350 igrača u individualnom natjecanju, i to iz 57 zemalja svijeta.

Prvu polovinu svibnja u Umagu obilježit će 2016 Young Seniors World Team & Individual Championships, svjetsko prvenstvo tenisača od 35 do 45 godina, jedno od značajnijih natjecanja nakon ATP turnira u Umagu, i to pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske – gđe Kolinde Grabar Kitarović. Ovo natjecanje okuplja najbolje svjetske tenisačice i tenisače u tri dobne podskupine, a mečevi će se igrati paralelno na čak 52 teniska terena.

Prvi dio ITF Svjetskog prvenstva mlađih seniora, od 1. do 6. svibnja, rezerviran je za timove! Prijavljeno je ukupno 108 ženskih i muških reprezentacija, odnosno oko 450 natjecatelja. Na drugom dijelu natjecanja, od 8. do 14. svibnja, uživat ćemo u pojedinačnim mečevima do sada prijavljenih 350 natjecatelja iz 57 zemalja diljem svijeta.

Najviše mečeva oba turnira igrat će se na 20 terena Umag Tennis akademije Katoro te na 13 terena ATP stadiona. Dodatni tereni bit će pripremljeni u Umag Tennis akademiji Polynesia (5) te u teniskim centrima Umag (6 terena) i Punta (8 terena). Sve će mečeve biti moguće pratiti uživo putem live streama na web stranicama Hrvatskog teniskog saveza veterana.

Petar Mirić, predsjednik Hrvatskog teniskog saveza veterana i direktor turnira sa svojim timom od stotinjak ljudi zaslužan je za ovaj, još jedan vrhunski sportski doživljaj.

''Organizacijom prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva Super - Seniora sami smo sebi postavili visoke standarde i podigli ljestvicu još više. No, Umag s pravom očekuje vrhunski sport i besprijekornu organizaciju I zbog toga cijeli tim neumorno radi tijekom godine kako bi gledateljima, ali i proslavljenim teniskim profesionalcima pružio jedinstveno iskustvo sporta. Očekuje vas dva tjedna užitka u uzbudljivim mečevima velikana iz svijeta tenisa, a samo neki od njih su Renata Šašak, Ivan Vajda, Maja Matevžić i Igor Flego! Siguran sam da naš trud neće ostati nezapažen te da će Umag dobiti i organizaciju sljedećih svjetskih prvenstava sve do 2020. godine'', ponosno ističe direktor Mirić.

Hrvatsku će na ekipnom Svjetskom prvenstvu zastupati tri muške ekipe u tri dobne kategorije, koje će predvoditi kapetani, proslavljeni igrači Ivan Vajda, Krešimir Ritz i Igor Flego. Tri ženske ekipe vodit će kapetanice Adelka Činko, Bojana Janković i Renata Šašak.

Sve aktualnosti možete pratiti i na službenoj Facebook stranici turnira.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider