Tenis
SPORTOVI
Tenis
Spektakularna pobjeda

Kralj Rafa naišao na jačeg od sebe: Đoković mu uzeo Monte Carlo!

Novak Đoković je na omiljenom turniru Rafaela Nadala potvrdio da je trenutno najbolji tenisač svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Đoković je slavio sa 7:6, 6:2, nakon što posljednjih osam godina zaredom Nadal nije znao za poraz u Monte Carlu - od 2005. godine tamo je nanizao čak 45 pobjeda, ali danas je morao priznati poraz, u reprizi lanjskog finala.

Svjetski broj jedan furiozno je krenuo u meč, odmah je poveo 5:0. Tada se malo opustio, izgubio i servis, ali ga je vrlo brzo vratio i set dobio sa 6:2.

U drugom setu Nadal je zaigrao bolje, kontrolirao igru i kod rezultata 5:5 napravio break. Servirao je Španjolac za izjednačenje, ali se Đoković opet vratio u igru. U tie-breaku se Nadal raspao i osvojio tek jedan poen. Meč je trajao sat i 52 minute...

Nadala je definitivno izdao bekhend, s kojim je napravio previše pogrešaka. Ukupno je imao 18 izravnih poena i 35 neforsiranih pogrešaka, dok je Đoković imao 25 izravnih poena i 22 neforsirane pogreške, što je u meču izrazito visokog tempa, osim u prvih pet gemova, protiv Nadala na zemlji, izvanredna statistika.

"Rafa, hvala ti što si i meni dopustio da jednom osvojim ovaj turnir", poručio je, između ostalog, Đoković na ceremoniji pobjednika svom suparniku.

Nakon što je od Nadala izgubio prethodna dva finala u Monte Carlu, 2009. i 2012. godine, Đokoviću je ovo prvi naslov pobjednika na ovome turniru. Osvojio je 14. naslov u karijeri na Masters 1000 turnirima. Turnir u Cincinnatiju sada je ostao jedini koji nije osvojio. Ukupno je Đokoviću ovo 37. naslov u karijeri, a treći ove godine, nakon Australian Opena i Dubaija.

U međusobnim ogledima, Đoković je smanjio prednost Nadala na 19:15 u pobjedama.

Nadal je na zemljanoj podlozi igrao svoj 44. finale. Ovo mu je tek šesti poraz. Đoković je prvi koji ga je uspio pobijediti triput u finalnim mečevima na zemlji. Roger Federer je to učinio dvaput, a Horacio Zeballos iz Argentine ga je svladao u finalu Vina del Mara ranije ove sezone. Nadalu je to bio tek prvi turnir nakon sedam mjeseci stanke. Nakon toga je osvojio Sao Paulo i Acapulco na zemlji, Indian Wells na tvrdoj podlozi, a protiv Đokovića je pretrpio drugi poraz ove sezone.

 

ATP Monte Carlo, finale:

Đoković (1) – Nadal (3) 6:2, 7:6(1)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider