Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Trebaju nam svi za ostanak'

Krajan: Bili ste sjajni domaćini... svi osim vaših igrača

Hrvatska reprezentacija ostala je bez ijednog boda u susretu prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa na gostovanju u Kraljevu, jer je Srbija susret zaokružila s perfektnih 5:0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednjeg dana, u mečevima koji ni o čemu posebno važnom nisu odlučivali, ali su unatoč tome odigrani u punoj dvorani pred oko 3000 gledatelja, Filip Krajinović je sa 6:4, 6:2 svladao Franka Škugora, a potom je Viktor Troicki sa 6:4, 6:3 bio bolji od Mate Delića. Ovom pobjedom Srbija je ušla u četvrtfinale, gdje će joj u srpnju suparnik biti Brazil ili Argentina, a Hrvatska će morati u kvalifikacije za ostanak u elitnom rangu ovog natjecanja.

"Teško je bilo pronaći energiju nakon subotnjeg meča parova. Propustio sam dosta prilika za 'break', šteta zbog toga. Lijepo je što je toliko gledatelja došlo na meč", rekao je Škugor, a Delić se nadovezao:

"Igrao sam opušteno i shvatio ovo kao trening meč iz kojeg mogu nešto naučiti".

Rezultat 0-5 je jedan od dva najteža poraza hrvatske reprezentacije od 1993. godine, odnosno njena uključenja u ovo natjecanje. Do sada je maksimalnim rezultatom izgubila samo jednom, na gostovanju kod Španjolske u Valenciji 2003. godine.

"Ovaj rezultat sigurno ne zvuči najljepše, ali nismo imali velike šanse da bude bolje od toga. Pokazalo se da je jedina šansa za osvajanje boda bilo Bornino vodsvo 2:0 u setovima protiv Troickog u petak. U ostalim mečevima nismo bili ni blizu čak ni osvajanju seta. Srbija je pobijedila zasluženo, bila je prejaka. Bili ste sjajni domaćini. Svi osim vaših igrača su bili fantastični domaćini. ", rekao je u šali izbornik Željko Krajan.

Ipak, ima li i nečeg pozitivnog nakon ovakvog susreta?

"To što je Borna okusio prvi put kako je biti prvi reket u reprezentaciji. Nitko od njega nije očekivao da nam donese pobjedu, jer bi u nedjelju, da je i svladao Troickog, igrao protiv Novaka Đokovića. No već ta situacija da bude prvi igrač nije laka, a bolje da je to iskusio sada nego kasnije. To je veliki plus. Vidjelo se da mu nije lako, jer u prvom meču sigurno nisu bili samo fizički problemi, nego i psihičko opterećenje u želji da dokaže da može biti vođa. Također, Draganja je odigrao još jedan meč parova, on će nam trebati u paru i nadam se da će se Ivan Dodig vratiti, pa da igraju zajedno.“

Ime idućeg suparnika bit će poznato u srpnju. A želja je…

"Sigurno da ne bi bilo loše da budemo domaćini, jer posljednjih godina to nismo bili prečesto. To bi bio veliki plus, uz povratak Marina Čilića i Ivana Dodiga. Ako želimo ostati u Svjetskoj skupini moraju igrati najbolji i to je zasada najveći cilj koji imamo".

U rujanskim kvalifikacijama za Svjetsku skupinu igrat će osam reprezentacija poraženih ovog vikenda u prvom kolu (za sada su to Hrvatska, Njemačka, Češka, Italija i SAD), te osam reprezentacija koje će uspješno zaključiti natjecanje u trima regionalnim zonama Prve skupine (sedam od osam susreta na rasporedu je u srpnju).

Hrvatska ima male šanse da bude među nositeljima, a bude li tako ostanak u najvišem rangu bit će teže ostvariti. Popis nositelja za kvalifikacije bit će napravljen 20. srpnja, a izvlačenje će najvjerojatnije biti dan potom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider