Tenis
SPORTOVI
Tenis
Veliki uspjeh

Kraj bajke u Birminghamu: Vekić izgubila finale od Hantuchove

Slovačka tenisačica Daniela Hantuchova pobjednica je WTA turnira u Birminghamu, koji se igrao na travi. Slovakinja je pobijedila 16-godišnju Hrvaticu Donnu Vekić sa 7:6(5), 6:4.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hantuchova je time došla do šestog WTA trijumfa u karijeri, dok će Donna Vekić još pričekati na premijerni naslov. U kratkoj karijeri za Vekić je ovo bio već drugi finale, ranije je prošle godine izgubila finale Taškenta.

U prvom je setu prva do breaka došla Hantuchova, kada je povela 4:3, ali je u toj prednosti uživala najkraće moguće. Odmah u idućem gemu se Vekić vratila, a kod 6:5 je hrvatska tenisačica došla dva poena do seta (30:30). Ipak, tie-break se morao igrati, a u njemu je Slovakinja povela 5:2.

No, svojim greškama je Hantuchova vratila Vekić u igru (5:5), ali je i tada dobila dva poena zaredom za prvi set.

U drugom je setu do startne prednosti došla Vekić napravivši break, ali je ubrzo nakon toga zatražila pomoć fizioterapeuta zbog bolova u gornjem dijelu leđa.. Nije poznato je li se zbog toga dogodilo ono što je slijedilo do kraja meča, no Vekić je potom izgubila break prednosti, a kod 5:4 nije uspjela odservirati za ostanak u meču.

Hantuchova je u finalu imala sjajan ubačaj prvog servisa (74 posto), te je iskoristila tri od osam break-prilika. Vekić je napravila dva breaka (od tri šanse), upisalaje četiri asa, ali je i napravila pet dvostrukih servis-pogrešaka.

Meč je trajao jedan sat i 40 minuta, a ukupno gledano je Slovakinja uzela tek četiri poena više (71:67).

Vekić: Bolje nisam mogla

"Moji su osjećaji podijeljeni. Ne mogu biti sretna nakon gubitka meča, ali s druge strane ovo je bio sjajan tjedan i sretna sam da sam stigla sve do finala. Dala sam sve od sebe danas. Možda to nije bio moj najbolji tenis, ali bolje danas nisam mogla. Daniela je bila bolja igračica", rekla je iskreno i skromno kao i uvijek najbolja hrvatska tenisačica, te zaključila:

"Sretna sam što sam igrala finale. Nadam se da ću u karijeri imati još mnogo ovakvih mečeva."

Hantuchova: Još ćemo puno čuti o njoj

Hantuchova, bivša peta igračica svijeta, je imala same riječi hvale za mladu Osječanku nakon što je osvojila svoj šesti WTA naslov u karijeri.

"Ona je iznimno talentirana igračica. Kreće se jako dobro i ima sjajan servis, i to čini njenu igru na travi sjajnom. Nisam je vidjela na drugim podlogama, no vidim da ima dobar tim ljudi oko sebe i uvjerena sam da ćemo još puno slušati o njoj", zaključila je Hantuchova.

 

WTA Birmingham, finale:

Hantuchova - Vekić 7:6(5), 6:4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider