Tenis
SPORTOVI
Tenis
Uspjeh Hrvata

Konjuh i Pavić izborili glavni ždrijeb Wimbledona

Ana Konjuh izborila je plasman u glavni ždrijeb Wimbledona. Mlada 16-godišnja hrvatska tenisačica je u 3. i posljednjem kolu kvalifikacija savladala Stephanie Vogt iz Lihtenštajna sa 7-5, 6-3...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trenutno 188. tenisačica WTA ljestvice u prethodna je dva kvalifikacijska kola pobijedila Španjolku Estrellu Cabezu Candelu i Njemicu Lauru Siegemund.

Lanjskoj juniorskoj pobjednici Australian Opena i US Opena ovo će biti premijerni nastup u glavnom ždrijebu Wimbledona u seniorskoj konkurenciji. Ove je već godine igrala u glavnom seniorskom ždrijebu nekog Grand Slam turnira, a riječ je bila o Australian Openu gdje je poražena u 1. kolu. 

Pavić preko Gicquela do glavnog ždrijeba

Pobjedom u 3. kolu kvalifikacija protiv Francuza Marca Gicquela hrvatski tenisač Ante Pavić izborio je plasman u glavni ždrijeb Wimbledona po prvi put. Pavić je protiv 37-godišnjeg Gicquela slavio sa 4-6, 6-3, 7-6(5), 6-4 u njihovom prvom međusobnom ogledu u karijeri.

Pavić je trenutno 163., a Gicquel 159. tenisač ATP poretka. Za hrvatskog je tenisača ovo drugi plasman u glavni ždrijeb nekog Grand Slama nakon što je ove godine već zaigrao u Roland Garrosu.

Do pobjede protiv 12 godina starijeg suparnika mogao je i lakše budući je u trećem setu kod vodstva 5-4 na vlastiti servis imao 40-15, dakle dvije set-lopte, ali je potom izgubio četiri vezana poena, te se kasnije otišlo u tie-break. (TS)

 

Wimbledon, kvalifikacije, tenisači, 3. kolo:

Pavić - Gicquel (29) 4-6, 6-3, 7-6(5), 6-4

Wimbledon, kvalifikacije, tenisačice, 3. kolo:

Konjuh - Vogt 7-5, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider