Tenis
SPORTOVI
Tenis
Davis Cup

Kiša zaustavila Ćorića na putu do prvog boda za Hrvatsku protiv Brazila

Drugi dvoboj meča Brazil - Hrvatska za ulazak u Svjetsku skupinu Davis Cupa tenisača između Joaoa Souze i Borne Ćorića prekinut je zbog kiše pri vodstvu našeg igrača od 6-4, 7-6 (5), 4-1, a bit će nastavljen u subotu oko 15 sati po hrvatskom vremenu, pa nakon prvog dana ogleda u Florianopolisu Brazil vodi s 1-0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ćorić je u dvoboju protiv Souze pokazao kako je kvalitetniji igrač, nametnuo se od prvoga poena, usto je njegov suparnik u važnim trenucima previše griješio i rezultat toga je uvjerljivo vodstvo, te bi subotnji nastavak trebao biti tek formalnost, jer su Ćoriću za uspjeh potrebna još samo dva gema.

U prvom setu Ćorić je jedini 'break' ostvario u devetoj igri koju je Souza započeo s dvije dvostruke servis pogreške. Tako je 18-godišnji Zagrepčanin ispravio propušteno iz sedme igre u kojoj je imao 0-40, te se dva puta igralo nakon drugog Souzina servisa, pa je Brazilac ipak na kraju uspio osvojiti gem.

U drugom setu Ćorić je prvi stigao do 'breaka' za 3-2 odlično izrađenim poenom kada je prvo lobom odbio napad Brazilca, a potom forhendom poentirao, no odmah u sljedećoj igri naš je igrač tu prednost i ispustio. Kod 3-3 Ćorić nije iskoristio niti jednu od tri "break-lopte", pa je o pobjedniku odlučivao 'tie-break'. Odlučujuća igra drugog seta pokazala se odlučujućom i za čitav meč, a ključni poen Ćorić je osvojio sjajnom forhend paralelom u sam kut igrališta kojim je riješio 'tie-break' sa 7-5 u svoju korist.

Početkom drugog seta Ćorić je oduzeo servis Souzi kod kojega je bio primjetan pad koncentracije, Brazilac je nakon izjednačenja na svoj servis prvo loše odigrao kratku loptu, a potom i promašio 'zicer' forhendom sa sredine igrališta za 2-0 za našeg igrača. Ćorić je tu prednost držao sve do kišnog prekida koji je stigao kod rezultata 4-1, a Souza je bio na servisu, te ima 40-30.

U prvom susretu igranom u petak Thomaz Bellucci koji je sa 6-1, 6-4, 3-6, 6-4 svladao Matu Delića u susretu koji je trajao dva i pol sata.

Od 16 sati u subotu na programu je igra parova u kojoj će za Brazil igrati Marcelo Melo i Bruno Soares, dok su za Hrvatsku prijavljeni Ivan Dodig i Franko Škugor.

Ukupni pobjednik sljedeće će godine igrati u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa, a poraženi u kontinentalnim kvalifikacijama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider