Tenis
SPORTOVI
Tenis
Opet zemlja?

Kazahstan stiže u Varaždin: Hrvatska domaćin sve do finala Davis Cupa

Još su tri prepreke pred hrvatskom reprezentacijom na putu do osvajanja Davis Cupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska Davis Cup reprezentacija će u četvrtfinalu biti domaćin Kazahstanu, koji je u 1. kolu na domaćem terenu svladao oslabljenu Švicarsku sa 4:1, a naši će tenisači i u tom dvoboju biti izraziti favoriti te imati priliku izboriti polufinale u kojem bi ponovno bili domaćini pobjedniku četvrtfinalnog obračuna SAD - Belgija.

Četvrtfinale Davis Cupa na rasporedu je od 6. do 8. travnja, a najizgledniji domaćin dvoboja Hrvatska - Kazahstan je Varaždin, gdje su hrvatski tenisači igrali jednom, u 1. kolu Svjetske skupine 2010. godine te tada pobijedili Ekvador sa 5:0.

Reprezentaciju Kazahstana predvodi 30-godišnji Mihail Kukuškin, koji je u ovom trenutku 73. na pojedinačnoj ATP ljestvici i jedini od kazahstanskih reprezentativaca rangiran u Top 100. Kukuškin je dobar na svim podlogama, a može se pohvaliti pobjedama nad Marinom Čilićem i Bornom Ćorićem. Marina je svladao davne 2008. na dvoranskom turniru u St. Peterburgu, a od Borne je bio bolji na rimskom Mastersu 2016. Kazahstancima će ovo biti peti nastup u četvrtfinalu Davis Cupa, a nijednom u prethodna četiri pokušaja nisu došli do polufinala.

Opet na zemljanoj podlozi?

Bude li Željko Krajan u travnju na raspolaganju imao najjaču postavu, Hrvatska će u dvoboju s Kazahstanom biti veliki favorit.

"Kukuškin je u svakom slučaju jako dobar igrač, ali ne toliko dobar na zemljanoj podlozi. Mi ponovno moramo biti u punom sastavu i imat ćemo dobre izglede za plasman u polufinale", izjavio je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nakon pobjede Borne Ćorića nad Denisom Shapovalovim u Osijeku, aludirajući da će zemljana podloga, koja se pokazala odličnim odabirom protiv Kanađana, ponovno biti izbor naše reprezentacije i za domaćinstvo protiv Kazahstana.

U polufinalu domaćini SAD-u ili Belgiji

U slučaju pobjede nad Kazahstanom, naši bi tenisači u rujanskom polufinalu igrali protiv pobjednika dvoboja SAD - Belgija i ponovno bi Hrvatska bila domaćin, jer je posljednje mečeve protiv obje reprezentacije, na putu do finala 2016. godine, odigrala u gostima. Belgiju su naši tenisači svladali u 1. kolu, a Amerikance u četvrtfinalnu velikim preokretom od 0:2 nakon prvog dana. U oba slučaja je pobjedničke bodove u petom meču donosio Borna Ćorić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider