Tenis
SPORTOVI
Tenis
Izbacio ga 85. na svijetu

Katastrofa Nadala u Njemačkoj: 'Pometen' za 59 minuta!

Prvi tenisač svijeta, Španjolac Rafael Nadal, neslavno je završio svoj nastup na ATP turniru u Halleu, na travnatoj podlozi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom meču kojeg je odigrao nakon osvajanja devete titule pobjednika na Roland Garrosu, Nadala je pobijedio Nijemac Dustin Brown 6:4, 6:1 nakon samo 59 minuta igre…

Dvostrukom pobjedniku Wimbledona ovo je bio treći dolazak na turnir u Halle. Ostao je na samo jednoj pojedinačnoj pobjedi koju je ostvario prije dvije godine. Dustin Brown, 85. tenisač svijeta koji je do 2010. godine igrao pod zastavom Jamajke, nije imao razumijevanja za Nadalu transformaciju sa zemljane na travnatu podlogu. Meč je rezultatski bio izjednačen do 4:4 u prvom setu. Nakon toga je Brown osvojio sedam uzastopnih gemova, dobio prvi set i poveo s 5:0 u drugom.

Nadal je imao samo jednu break-loptu u prvom setu koju nije uspio iskoristiti. Brown je realizirao tri od devet prilika.

Ovo je bio prvi meč koji je Nadal u karijeri igrao protiv Browna. Španjolac će ga vjerojatno nastojati što prije zaboraviti, dok Browna, koji nastupa s pozivnicom organizatora, u četvrtfinalu očekuje ogleda protiv sunarodnjaka Philippa Kohlschreibera.

 

ATP Halle, osmina finala:

Brown – Nadal (1) 6:4, 6:1

Lu – Karlović 7:6(2), 7:6(3)

Federer (2) – Sousa 6:7(8), 6:3, 6:2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider