Tenis
SPORTOVI
Tenis
20 aseva Diva sa Šalate

Karlović u četvrtfinalu, Čilić izgubio od veterana

Polovičan uspjeh ostvarili su hrvatski tenisači ovog četvrtka na travnatim turnirima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač 37-godišnji Ivo Karlović u četvrtak se je plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Hertogenboschu nakon što je u 2. kolu pobijedio Nizozemca Igora Sijslinga sa 7-6 (4), 7-6 (5), dok se Marin Čilić nije uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u Stuttgartu, njega je u 2. kolu sa 7-6 (4), 7-5 nadigrao Čeh Radek Štepanek.

U meču koji trajao sat i 25 minuta Karlović je zabio 20 aseva, ali je do jedine "break" prilike došao Sijsling, i to u drugom setu. Nije ju uspio iskoristiti, pa je Karlović na kraju slavio, dobivši oba "tie-breaka".

Karlović u četvrtfinalu ide na Francuza Adriana Mannarina (55. na ATP listi), protiv kojeg vodi 2-1 u međusobnim dvobojima. Prošle godine sastali su se dva puta, u Bogoti je slavio Mannarino, a u Delray Beachu Karlović.

Protiv 10 godina starijeg Štepaneka, 27-godišnji Čilić je pretrpio treći poraz u četvrtom međusobnom ogledu, ali prvom nakon 2009. godine. U prvom setu niti jedan igrač nije uspio osigurati niti jednu "break-loptu", a u odlučujućoj igri bolje se snašao iskusni Čeh. Nakon što oba igrača početkom drugog seta nisu iskoristila po jednu "break-loptu", ključnim se pokazao 12. gem kada je Čilić servirao za ulazak u drugi "tie-break", ali Štepanek je stigao do dvije vezane meč-lopte, a iskoristio je odmah prvu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider