Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo Ivo!

Karlović stigao do najboljeg rezultata na Roland Garrosu u karijeri

Ivo Karlović plasirao se u 3. kolo Roland Garrosa pobjedom protiv austrijskog tenisača Andreasa Haider-Maurera 7-5, 6-3, 6-4.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dobru igru iz prvog kola i meča protiv Bugarina Grigora Dimitrova Ivo Karlović je uspio prenijeti i u meč protiv 104. tenisača svijeta Andreasa Haider-Maurera protiv kojeg dosad nije igrao.

Po jedan break u svakom setu bio je dovoljan za pobjedu zagrebačkog tenisača, dok na svoj servis suparniku nije ponudio niti jednu break-priliku. Recimo i da je Karlović ispalio 24 asa i da je osvojio 88% poena nakon ubačenog prvog servisa.

Plasmanom u 3. kolo Karlović je ostvario najbolji rezultat u karijeri na Roland Garrosu, budući prethodno nije prolazio dalje od 2. kola.

Protivnik hrvatskom tenisačubit će Južnoafrikanac Kevin Anderson, 20. tenisač svijeta i 19. nositelj turnira. On je prema očekivanjima u 2. kolu savladao Francuza Axela Michona sa 6-2, 6-3, 6-2.

Karlović i Anderson dosad su igrali tri puta, a s dvije pobjede uspješniji je Južnoafrikanac. Ipak valja reći da dosad nisu međusobno igrali na zemljanoj podlozi, kao i da je posljednji njihov meč u Delray Beachu Karlović morao predati nakon samo jednog odigranog gema zbog ozljede.

 

Roland Garros, tenisači, 2. kolo:

Anderson (19) - Michon 6-2, 6-3, 6-2

Karlović - Haider-Maurer 7-5, 6-3, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider