Tenis
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Tenis
Treću godinu zaredom

Karlović spasio meč loptu i velikim preokretom ušao u novo polufinale!

Hrvatski tenisač, 36-godišnji Ivo Karlović plasirao se u polufinale ATP turnira u Bogoti treću godinu zaredom nakon što je u četvrtfinalu svladao svog vršnjaka, Čeha Radeka Štepaneka sa 3-6, 7-6 (7), 6-4 u dvoboju koji je trajao dva sata i devet minuta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je ovo šest dvoboj Karlovića i Štepaneka, te druga pobjeda našeg igrača. Zanimljivo, prvu pobjedu protiv Štepaneka Karlović je ostvario prošle godine upravo u Bogoti, tada su igrali u polufinalu.

Karlović je na putu ka pobjedi spasio i jednu meč-loptu koju je Štepanek izborio povevši sa 6-5 u "tie-breaku" drugog seta. Ipak, u toj je situaciji Karlović bio na servisu, te se izvukao s ruba poraza. U "tie-breaku" prvih 15 poena osvojio je igrač na servisu, a tada je Karlović na svoju drugu set-loptu ostvario odlučujući "mini-break".

U trećem setu Karlović je kod rezultata 3-3 jedini put u dvoboju oduzeo servis Štepaneku, a potom dva puta mirno odservirao za pobjedu.

Ukupno je Karlović protiv Štepaneka imao 68 posto ubačenog prvog servisa, te čak 91-postotnu realizaciju osvojivši 52 od 57 poena uz 27 pogođenih asova.

Dvoboj je na neko vrijeme bio i prekinut zbog kiše pri vodstvu Štepaneka od 6-5 u drugom setu, a Karlović je po završetku priznao kako mu je taj prekid pomogao da ostvari pobjedu.

U polufinalu će Karlović igrati protiv Francuza Adriana Mannarina protiv kojega je dosada igrao tri puta, te ima dvije pobjede.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider