Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nije izgubio niti jedan servis

Karlović slavio u dva tie-breaka i plasirao se u polufinale Bogote

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nastavlja s pobjedama na ATP turniru tvrde podloge u Bogoti. U četvrtfinalu je 34-godišnji Hrvat pobijedio sa 7-6(5), 7-6(3) francuskog tenisača Adriana Mannarina...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošao je još jedan meč u kojem Karlović nije izgubio niti jedan svoj servis-gem. Istina, u ovom četvrtfinalnom ogledu koji je trajao jedan sat i 40 minuta nije niti Mannarino izbugio svoj servis, ali je u oba tie-breaka bolji bio Karlović i zasluženo slavio.

U cijelom prvom setu tek je Mannarino imao jednu break-loptu. U tie-breaku je, pak, Karlović kod 3-3 pobjegao s jednim mini-breakom na 6-3 i kasnije okončao set.

U drugom je setu samo Karlović dolazio do break-prilika, a neposredno prije tie-breaka je propustio 15-40 i još dvije break-lopte. No, sve je hrvatski tenisač nadoknadio u tie-breaku. Izgubio je prvi poen, da bi dobio idućih šest i tako poveo 6-1. Prvom prilikom je dobio poen na svoj servis i time je zaključio meč u kojem je odservirao čak 22 asa.

Nakon prvog pogođenog servisa Karlović je osvojio čak 51 poen od 60 odigranih. I Mannarino je bio skoro identično uvjerljiv pri prvom servisu, 50 od 61.

U polufinalu će Karlović igrati protiv pobjednika meča drugog nositelja Kevina Andersona i domaćeg aduta Santiaga Giralda. (TS)

ATP Bogota, četvrtfinale:

Karlović - Mannarino 7-6(5), 7-6(3)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider