Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prvi nositelj turnira

Karlović otvorio dušu: Sretan sam što još igram!

Na pragu svog 36. rođendana Ivo Karlović je dobio čast na 10. PBZ Zagreb Indoorsu zaigrati u statusu prvog nositelja, kao najbolje rangirani tenisač u Domu sportova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Drugi put u karijeri Ivo Karlović će krenuti u jedan ATP turnir kao prvi nositelj, s vrha ždrijeba. Prvi put je to bilo prilično davno, toliko da je trebao mali podsjetnik na Metz 2008.: "A da, igrao sam protiv Baghdatisa. Sjećam se da su ga nešto leđa uhvatila. Lagano me dobivao, ali su ga kod jednog servisa zaboljela leđa. Nadam se da ga sad neće. Možda ću ga ovoga puta dobiti regularno. Naravno, ako on pobijedi Androića", najavio je u nedjelju Ivo Karlović mogući meč 2. kola i svoj prvi izlazak na teren Doma sportova predviđen za srijedu navečer.

Status prvog nositelja u rodnom gradu, pred domaćim navijačima, gdje nikada nije uspio probiti barijeru četvrtfinala, ne predstavlja mu pritisak: "Osjećam sam potpuno opušteno. Imam već sto godina i svaka mi je pobjeda bonus, kao da sam osvojio Grand Slam. Uživam. Veseli me ako igram dobro, a ako ne, onda me veseli što još uopće igram."

'Nema ovdje lakih protivnika'

Svjestan je da mu neće biti lako, pogoto s ovakvim ždrijebom koji je u njegovu četvrtinu smjestio tri bivša pobjednika i Bornu Ćorića: "Turnir je jako jak i po imenima i po igračima koji su ove godine već igrali jako dobro. Nema niti jednog lakog protivnika ovdje. Nijedan meč neće biti lagan i uvjeren sam da će gledatelji moći uživati u mnogo jako dobrih mečeva", naglasio je Karlović.

Uvjetima u Domu sportova je zadovoljan: "Podloga je dobra, prima dobro rotacije i nije jako brza, što je dobro jer ću imati više vremena na udarcima s osnovne crte, a servis je dobar. Ne mogu mi ga baš lagano vratiti ni na jednoj podlozi. Mislim da imam dobre šanse i osjećam se dosta dobro. Igrao sam dobro u Dohi i na Australian Openu prvo kolo. U drugom se nisam baš osjećao najbolje. No, igram jako dobro, što baš i nije uobičajeno za mene na početku godine. Dobro sam se pripremio i igram dosta dobro."

'Ćorić mi po igri odgovara'

Ždrijeb bi ga u četvrtfinalu mogao odvesti na Bornu Ćorića, o kojem Karlović ima vrlo visoko mišljenje: "On je nevjerojatan. Ima 19 godina, a već je 90. Ja ne znam jesam li s 19 godina imao jedan ATP bod, a igrao sam u raspadnutim tenisicama. Pred njim je velika budućnost. Po igri mislim da mi odgovara. Ima dobar bekend, ne voli moj 'slice', asove ne može vratiti... No, igra jako dobro. Pokazao je da može dobiti najbolje na svijetu. Ako obojica dođemo toliko daleko, bit će to otvoren meč."

To bi bila i sjajna vijest za turnir, jer bi u tom slučaju jedan domaći predstavnik bio u polufinalu. Ivo je dobro izračunao što njemu treba da se nađe tamo: "Prvo kolo sam slobodan, pa ako opet dobijem dva meča, to bilo bi jako dobro."

'Ne vraćam se u reprezentaciju'

Svaka nova pobjeda i novi meč približavaju ga Goranu Ivaniševiću na listi igrača s najviše asova u karijeri. Goran je dogurao do 10.183, a Karlović je uoči prvog zagrebačkog nastupa na drugom mjestu s 9092: "Goran je ispred još dosta ispred, više od tisuću asova. Ako bih uspio odigrati dosta mečeva, kao što sam uspio lani, onda bi ove godine došao već negdje oko 10 tisuća asova. Ako ne uspijem, onda ću morati igrati još nekoliko godina", zaključio je Karlović i otklonio mogućnost povratka u Davis Cup reprezentaciju za dvoboj sa Srbijom u Kraljevu, iako su nastupi u Davis Cupu uvjet za nastup na Olimpijskim igrama.

"Nisam planirao igrati ovaj meč, igram turnire u Americi. Oprostio sam se od reprezentacije, ali uvijek iznova moram ponoviti da sam se oprostio. Volio bih igrati još jednom na olimpijskom turniru, jer sam dva propustio zbog bolesti i ozljede, ali Davis Cup je jako naporan, psihički pogotovo. Ne želim riskirati neku ozljedu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider