Tenis
SPORTOVI
Tenis
stao servis

Karlović nije uspio doći do četvrtfinala

Ivo Karlović nije uspio izboriti nastup u četvrtfinalu turnira Masters 1000 serije u Montrealu, gdje ga je u četvrtak u 3. kolu nadigrao Francuz Jeremy Chardy s 4-6, 7-6 (1), 6-4.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski 36-godišnji veteran Ivo Karlović, najstariji igrač u turniru, nije bio na razini iz dvoboja u kojem je svladao Kanađanina Miloša Raonića, što je Chardy, 49. na pojedinačnoj ATP ljestvici, iskoristio za svoju drugu pobjedu u isto toliko mečeva s Karlovićem.

Zagrepčanin je iskoristio loš početak Francuza, koji je u prvom gemu napravio tri dvostruke pogreške i darovao break Karloviću. Hrvatski tenisač bez problema je držao tu prednost i izgubivši svega šest poena na servisu osvojio prvi set.

Karlovićev početni udarac nije bio ugrožen sve do 12. gema drugog seta, kad je Chardy stigao do prve dvije prilike za break, a ujedno i set-lopte. No, Ivo je problem riješio s dva asa i odveo set u tie-break. Nažalost, odigrao je 13. gem izrazito loše pa je francuski tenisač izborio odluku o četvrtfinalu u trećem setu.

U njemu je Chardy čak dvaput slomio Karlovićev servis te kod 5-2 prvi put servirao za pobjedu. Došao je i do meč-lopte, ali se Karlović izvukao i breakom probudio nadu u preokret. No, kad je Chardy drugi put servirao za plasman u četvvrtfinale nije ponovio pogrešku iz osmog gema te je za dva sata i osam minuta izborio pobjedu 4-6, 7-6 (1), 6-4.

Karlović je u trećem setu potpuno izdao početni udarac. Pogodio je tek 35 % prvih servisa, što je Chardyju omogućilo da do izražaja dođe njegov odličan retern. Karlović je meč završio s 18 aseva. Chardy će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Australca Nicka Kyrgiosa i Amerikanca Johna Isnera.

Prije Chardyja do četvrtfinala je za samo 54 minute stigao najbolji tenisač svijeta Novak Đoković koji je sa 6-2, 6-1 svladao Amerikanca Jacka Socka.

ATP Montreal - 3. kolo:

Novak Đoković (Srb/1) - Jack Sock (SAD) 6-2, 6-1

Jeremy Chardy (Fra) - IVO KARLOVIĆ (HRV) 4-6, 7-6 (1), 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider