Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nakon više od tri sata

Karlović nakon maratona poslao Blakea u mirovinu

Hrvatski tenisač Ivo Karlović poslao je Amerikanca Jamesa Blakea u igračku mirovinu! "Dr. Ivo" je nakon tri sata i 24 minute igre okrenuo 0-2 u setovima i slavio sa 6-7(2), 3-6, 6-4, 7-6(2), 7-6(2)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to pravi teniski klasik između dvojice veterana (Blake 33, Karlović 34 godine), u kojem je naš tenisač u konačnici izašao kao pobjednik i na taj način rastužio domaće navijače.

U prvom setu su obojica igrača po jednom gubila svoj početni udarac, pa je pobjednik istog morao biti odlučen u 13. igri. Blake se u prvom od tri tie-breaka bolje snašao i sa 7-2 poveo s 1-0 u setovima. Ohrabren osvajanjem prvog seta Blake je nastavio u istom ritmu i u drugom, pa je čak u dva navrata oduzimao servis "Divu sa Šalate".

Međutim, Karlović se nije predavao već je u trećem setu podigao postotak ubačaja prvog servisa (72%), što mu je osiguralo mirne servis-gemove, dok je istovremeno bio daleko opasniji na prijemu Blakeovog početnog udarca. Uzeo je 13 od 35 poena za jedan break koji je bio dovoljan za smanjenje rezultata u setovima na 1-2.

Četvrti set nije ponudio nijednu break-priliku zbog odličnog načina serviranja i igre iz terena obojice tenisača na vlastitom početnom udarcu. Blake je osvojio više poena dok su se igrali gemovi, no kad je set ušao u tie-break, Karlović je tri puta uzimao poen na Amerikančevom servisu za laganih 7-2 i poravnanje na 2-2 u setovima.

U petom su setu obojica tenisača ispuštala svoj servis jednom, a odluka o konačnom pobjedniku je potom po treći put morala biti odlučena u tie-breaku. Identičnim je rezultatom kao i u prethodna dva tie-breaka slavio Ivo Karlović, što je ujedno označilo i njegovu sedmu pobjedu u 10. međusobnom susretu s Amerikancem. Spomenimo da je naš tenisač ispalio 38 as-servisa u meču, upisao 75 winnera i 68 neprisiljenih pogrešaka. Upravo je 38. asom poslao Blake u mirovinu nakon 14 godina profesionalnog tenisa.

Blakeov najbolji renkig karijere datira iz 2006. godine, kada je bio četvrti reket svijeta. U karijeri je osvojio 10 ATP naslova, no nikada nije prošao dalje od četvrtfinala na nekom Grand Slam turniru (Australian i US Open). Moglo bi se reći da ga je Roger Federer spriječio u ostvarivanju najvećeg rezultata karijere, s obzirom da ga je čak tri puta pobijedio u finalima turnira iz serije Masters 1000 (Indian Wells 2006. i Cincinnati 2007.), odnosno finalu završnog Mastersa osmorice najboljih na kraju godine (2006.) Sjajnu je karijeru okončao s 362 pobjede i 251 porazom u pojedinačnoj konkurenciji.

Sljedeći suparnik Karloviću bit će Švicarac Stanislas Wawrinka, koji je sa 7-6(2), 6-3, 6-2 bio bolji od češkog veterana Radeka Štepaneka. Karlović i Wawrinka igrali su dosada tri puta, a švicarski tenisač trenutno vodi s 2-1. Međutim, posljednji je meč igran prije čak šest godina na travi Nottinghama, u kojem je slavio hrvatski igrač. (TS)

US Open, 1. kolo, tenisači:

Karlović - Blake 6-7(2), 3-6, 6-4, 7-6(2), 7-6(2)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider