Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP Zagreb

Ivo Karlović izjednačio svjetski rekord: 'Zašto mi nitko nije rekao?'

Ivo Karlović savladao je Nijemca Daniela Brandsa u 1. kolu PBZ Zagreb Indoorsa sa 6-7(4), 7-5, 7-6(3) i tako izborio ogled 2. kola protiv Ivana Dodiga...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Div" sa Šalate obranio je tako čast hrvatskih tenisača u pojedinačnoj konkurenciji budući su ranije tijekom dana ispali i Borna Ćorić i Ante Pavić.

U meču koji je trajao nepuna dva sata došlo je do tek jednog breaka, u drugom setu, kada je Karlović relizirao jedinu od šest break-lopti. S druge strane, Brandsu, 68. tenisaču svijeta, nije dopustio niti jednu break-priliku.

Karlović je protiv Brandsa imao čak 44 as-servisa čime je izjednačio ATP-rekord kojeg od 1995. držao Australac Mark Philippoussis na turniru u Kuala Lumpuru. Zagrepčaninu je do rekorda nedostajao samo jedan as, a zadnja dva njegova servisa u meču Brands je ipak dotaknuo i spriječio Ivu da uđe u teniske anale.

"Da sam znao da se radi o rekordu, produžio bih meč. Šteta, nitko mi nije rekao", kazao je Ivo.

Bio je ovo treći međusobni ogled ove dvojice igrača i druga pobjeda Karlovića koji je prije tri godine u Zagrebu također slavio protiv Nijemca u tie-breaku trećeg seta.

U sva tri dosadašnja međusobna ogleda na ATP Touru Dodig je pobijedio Karlovića, a posljednji put ove godine na Australian Openu. (TS/Hina))

ATP Zagreb, 1. kolo:

Karlović - Brands 6-7(4), 7-5, 7-6(3)

Phau - Pavić 6-3, 6-4

Berrer - Ćorić 6-4, 3-6, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider