Tenis
SPORTOVI
Tenis
Pavić u finalu parova

Karlović i Lučić-Baroni bez polufinala

Ivo Karlović i Mirjana Lučić-Baroni nisu se uspjeli plasirati u polufinale ATP odnosno WTA turnira u Beču i Luksemburgu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivo Karlović ostao je bez plasmana u polufinale Beča, gdje ga je u dva tie-breaka 7-6 (4), 7-6 (5) nadigrao Latvijac Ernests Gulbis (ATP - 117.).

Bio je to još jedan dvoboj u kojem najbolji server svijeta nije izgubio gem na početnom udarcu, ali su ga izgubljeni tie-breakovi odveli u poraz. Zagrepčanin je u prvom setu spasio sve tri break-lopte s kojima je bio suočen, a može žaliti za propuštenim prilikama iz drugog i šestog gema na servis Latvijca.

Karlović je u drugom gemu propustio realizirati tri break-lopte (0-40), a u šestom gemu još dvije (15-40). To su bile i posljednje prilike za break bilo kojeg tenisača u ovom meču. U tie-breaku je Karlović poveo 3-1, ali je tada napravio jednu od svoje četiri dvostruke pogreške i pomogao Gulbisu pri preokretu. Latvijac je to iskoristio te do kraja tie-breaka izgubio još samo jedan poen.

U drugom setu je Karlović izgubio četiri, a Gulbis šest poena na servisu. Nažalost, jedan od četiri izgubljena poena hrvatskog tenisača bio je onaj za 0-2 u tie-breaku, što je Latvijcu bilo dovoljno za osvajanje seta, a time i za pobjedu do koje je stigao nakon 102 minute borbe. Bila je to druga pobjeda Gulbisa nad Karlovićem od kojeg je bolji bio i 2010. godine u finalu turnira u Delray Beachu.

Karloviću je ovo bilo deseto četvrtfinale u 2015. godini te njegov peti poraz u koji su ga ponovno odveli izgubljeni tie-breakovi. U 2015. godini Ivo je odigrao 70 tie-breakova: osvojio ih je samo 29, a izgubio 41. Gulbisa u polufinalu čeka bolji iz dvoboja Južnoafrikanca Kevina Andersona i Amerikanca Stevea Johnsona.

Mirjana Lučić-Baroni također nije uspjela izboriti mjesto u polufinalu WTA turnira u Luxembourgu, gdje ju je u četvrtfinalu sa 6-3, 6-4 nadigrala Njemica Mona Barthel.

Hrvatska tenisačica je i u prvom i u drugom setu prva uspjela doći do ranog breaka, ali je u oba slučaja već u sljedećem gemu tu stvorenu prednost gubila. Njezina suparnica je potom uspjela još jednom slomiti servis 69. igračice svijeta, u osmom gemu prvog i devetom gemu drugog seta, što joj je bilo dovoljno za pobjedu i prolaz u svoje drugo polufinale ove godine. Mirjana Lučić-Baroni je u trećem ovogodišnjem četvrtfinalu doživjela drugi poraz.

Unatoč porazu, Lučić-Baroni će napredovati na novoj WTA ljestvici te biti rangirana oko 65. mjesta. Mona Barthel će proboj prema svom šestom finalu na WTA turnirima tražiti protiv bolje iz dvoboja Njemice Lare Siegemund i Švicarke Stefanie Voegele.

Dodajmo i jednu dobru vijest a ta je da je Mate Pavić izborio finale ATP turnira u Stockholmu nakon što je s partnerom Michaelom Venusom u polufinalu savladao izraelsko-njemačku kombinaciju Erlich - Petzschner sa 6-3, 6-3.


ATP Beč - četvrtfinale:

Ernests Gulbis (Lat) - IVO KARLOVIĆ (HRV/7) 7-6 (4), 7-6 (5)

WTA Luxembourg - četvrtfinale:

Mona Barthel (Njem) - MIRJANA LUČIĆ-BARONI (HRV) 6-3, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider